Zhineng Qigong

Edwin Stokkink
Evaluatie operatie
februari 4, 2015
Edwin Stokkink
Intake gesprek bij Solve
augustus 11, 2015
Show all
Edwin Stokkink

Woensdag 5 augustus ben ik bij Irma geweest van Bamboo Tiger. Irma heeft zich in ruim 20 jaar gespecialiseerd in zenmeditatie en ruim 12 jaar in Zhineng Qigong, Zenmeditatie en Qigong therapie.

Ik zag op YouTube een indrukwekkend filmpje over deze bewegingsvorm waarbij je, je kunt afvragen of het echt is, maar als we bedenken dat de monniken uit Tibet hele dagen mediteren en in staat zijn enorme en bijzondere krachten te ontwikkelen door o.a. gebruik te maken van energie om ons heen, dan is mijn interesse gewekt om meer te weten te komen over Zhineng Qigong. Je ziet een arts gebruik maken van deze techniek om bij een patiënt een tumor te laten krimpen. Al is er maar 1% van waar, dan wil ik weten hoe het zit. Daarbij is het goed dat ik leer rustig te blijven want er spookt van alles door mijn hoofd heen zoals jullie kunnen begrijpen.

Via een vriendin die zelf haar partner heeft verloren aan een erge ziekte waarbij de levensverwachting minimaal was maar uitzonderlijk hoog werd door o.a. het beoefenen van Zhineng Qigong, kreeg ik Irma als tip en zocht ik haar op om een privé les te krijgen.

De kennismaking was zeer hartelijk en ik voelde mij direct op mijn gemak. Bij alles wat ik doe moet er chemie zijn. Is er geen chemie dan laat ik je voor wat het is en zie je mij niet meer terug. Al ben je de slimste arts ter wereld. Ik wil het gevoel hebben in goede handen te zijn.

Irma en ik hebben eerst kennis gemaakt onder het genot van een kop thee in haar gezellige tuin. En beetje bij beetje kreeg Irma gevoel bij de aanpak die ik zou kunnen gebruiken.

We hebben die dag twee oefeningen gedaan. Vraag me niet meer naar de benaming, maar één oefening waarbij ik zat op een stoel en naar een stuk papier met in het midden een zwarte punt moest kijken. op zo’n anderhalve meter afstand van mij. En dan het liefst zo lang mogelijk en zonder te knipperen met mijn ogen. ( Minimaal drie minuten) Mijn linker handpalm rustte op mijn buik op anderhalve centimeter boven mijn navel. Mijn rechterhand eroverheen waarbij ik lichte massage bewegingen maakte. Ik kreeg het voor elkaar om 3 seconden niet met mijn ogen te knipperen. Toch doorzetten en blijven proberen. Al krijg je traanogen, dan nog doorgaan. Al komt er van alles vrij, laat het maar over je heen komen.

De andere oefening waarbij ik ook zit op een stoel, leek eenvoudiger. Echter als je volgens anderen ADD hebt dan gaat er van alles door je hoofd. En dat de hele dag door. ik moet nog dit, ik moet nog dat. Dus dat was een uitdaging.

Mijn armen hield ik gebogen voor mij met mijn handen van elkaar af, open en naar elkaar toegewend. Rustig ademen en rustig naar elkaar toe en van elkaar af bewegen. En Denken aan niets. Lucht. Wolken. Concentreer je op vooral niets. Ik moest me afsluiten van een rondzoemende vlieg. De kip van de buren. Buren op straat. En als je denkt als dat alles is, dan heb je Irma die achter mij staat met een buik die aan alle kanten begint te rommelen omdat wij op de één of andere manier contact hebben en zij mijn energie verwerkt? Het hoort er allemaal bij. Zelfs een boertje. Ik vroeg haar of ze ook scheten ging laten, maar gelukkig was dat niet het geval. (we lachen samen ook wat af)

Ik leg het kort uit, maar deze oefeningen heb ik als huiswerk mee gekregen en ik probeer er iedere dag minimaal een kwartier per oefening tijd voor vrij te maken. En het gaat steeds beter. Ook op afstand hebben Irma en ik twee maal samen geoefend. Voor mij een stok achter de deur.

Gisteren 12 augustus was ik weer bij Irma. Wederom veel gepraat en er blijkt bij mij toch heel veel verdriet en woede te zijn weggestopt. Hierover meer in het boek wat ik ga schrijven.

Eenmaal thuis bleek er van alles los te komen. Wilma werd gek van me. We hebben echt de hele middag ruzie gemaakt om uiteindelijk huilend bij elkaar in de armen te vallen. Opgelucht belde ik Irma wat er was voorgevallen en bedankte ik haar voor het eerst behaalde succes. Jullie hebben geen idee hoe erg ik er aan toe ben geweest de laatste jaren. En sterker nog: Ik wist het zelf niet eens. Ik moet meer huilen en er aan toegeven.Huilen is het reinigen van de ziel en doet mij mijn verdriet en woede verwerken. Ik denk dat kanker ontstaat door emoties. Stress. Ook daarover meer.

Vanmorgen 13 augustus ben ik bij natuurgeneeskundige Mick geweest. Net naar huis even mijn dagelijkse ritueel gedaan waarover ik meer schrijf. En nu weer naar Irma waar ik om 10.00 uur word verwacht! Fijne dag

.zhinengqigongsmall

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *