Mijn verleden verwerken

Edwin Stokkink
Intake gesprek bij Solve
augustus 11, 2015
Edwin Stokkink
Weer gedroomd
augustus 15, 2015
Show all
Edwin Stokkink

Mijn verleden verwerken

Vannacht ging ik rond half één naar bed. Ik stond op uit m’n luie stoel om me klaar te maken en voelde dat het wat borrelde in mijn longen. Dat had ik wel vaker gehad als ik benauwd was of stress had. Omdat ik mijn hele leven al astmatische bronchitis heb was het mij niet onbekend. Echter heb ik sinds mijn laatste antibiotica kuur eind mei geen last meer van dit borrelen. Geen zware hoestbuien en zelfs geen allergie. En volgens mij ook geen last meer van stress?

Bij het poetsen van mijn tanden hoestte ik omdat er slijm in de bronchiën leek dwars te zitten. Wat denk je? Alsof ik tomatensoep aan het spugen was. Ik hoestte bloed op. Ineens uit het niets. Wilma schrok nog meer dan ik, maar kon haar kalmte bewaren. Ik heb dat in het verleden immers wel vaker gehad. Maar dan kwam dat omdat ik de longblaasjes kapot had gehoest. En een enkele keer als ik enorme stress kreeg. Stress slaat bij mij altijd op mijn longen en ik voelde mij dan van het één op het andere moment benauwd. Maar als ik dan uit het niets bloed hoestte. dan was dat achteraf gezien waarschijnlijk door de kanker tumor in mijn long.

Had ik dan toch weer stress? We maakten ons even zorgen. Wilma heeft bijna niet geslapen en was alleen maar bezig met mij in de gaten te houden. Of ik nog wel ademde en niet het loodje zou leggen. Gelukkig bleef ze wel rustig onder de situatie. Daarbij ga ik echt niet zomaar dood. Vanmorgen bij het opstaan denken we het te weten. Het is het verwerken van mijn weggestopte verdriet en woede. We hebben even overwogen om naar de arts te gaan, maar ik ga liever naar zee zoals in de planning ligt.

Gisteren tijdens Zhineng Qigong heb ik met Irma gesproken over het verwerken en een plek geven van mijn verdriet en emoties. We hebben wederom gerichte oefeningen gedaan en ze gaf mij aan dat ik gevoelens kon herbeleven. Dit is de tweede keer dat Zhineng Qigong zoveel impact op mij heeft, maar tegelijkertijd ook op Wilma, dat ik niet anders kan dan mij hier aan over te geven.We staan er immers samen in. Niet alleen nu, maar ook ONS verleden.

Ik voel me er goed bij en moet even door de zure appel van verwerken heen, maar moet er ook voor zorgen dat ik de discipline heb om dagelijks de Zhineng Qigong oefeningen te doen. De komende drie weken zal ik in mijn vakantie mijn dagindeling uitwerken middels een soort van planning waarbij jullie zien wat ik eet, drink en wat ik verder doe. In grote lijnen, want ik leef natuurlijk ook gewoon en wil ook vooral genieten omdat je nooit weet hoe het loopt.

Van Irma kreeg ik enkele boeken mee. Als ik het voor elkaar krijg deze uit te lezen krijg ik vast weer andere inzichten en leer ik met alles waar ik mee bezig ben beter te relativeren. Liep ik jaren in pak, ben ik ineens de man met de sandalen. Ik blijf wie ik ben, maar hoop wel tot andere inzichten te komen om mijn kwaliteit van leven te verbeteren. En als ik dan een stempel krijg zweverig te zijn dan zeg ik druk em maar op m’n kont.
pexels-photo-53918

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *