Pretty Panacea

Edwin Stokkink
Weekendje Westerschouwen
augustus 16, 2015
Edwin Stokkink
Sail 2015
augustus 24, 2015
Show all
Edwin Stokkink

Pretty Panacea

Een paar dagen even niet geschreven. Het moet voor mij ook geen moetje worden en ik wil ook niet alles letterlijk delen. Gewoon zo af en toe iets van me afschrijven zodat iedereen die interesse heeft weer op de hoogte is.

De afgelopen week ging er zoals altijd weer van alles door mij heen m.b.t. het wel of niet aangaan van bestraling of maandelijkse injecties in mijn bil om de groei van de cellen te temperen, wetende dat genezing onmogelijk is als ik moet afgaan op de diagnose van de artsen.

En dat is waar de schoen wrikt. Want hoe lang heb ik het al? Hoe snel groeit het? En voor hoe lang zullen de cellen zich rustig houden als ik die rommel in mijn lichaam krijg? Ik vind het maar lastig om mijn zieke lichaam nog zieker te maken en weten dat ik het er uiteindelijk toch niet mee ga redden.

15 september wacht ik het telefonisch consult met mij arts maar gewoon af. En aan de hand daarvan zal ik of nog even bedenktijd vragen, of ik geef direct in het gesprek aan om een nieuwe MRI scan te maken zodat ik de status krijg te zien van hoe de cellen op dit moment zijn gegroeid, gestagneerd of misschien wel verkleind? Dan hebben we in ieder geval een idee ten opzichte van hoe het enkele maanden geleden was.

Nog dagelijks krijg ik veel berichten van mensen die met mij begaan zijn en van alles op het internet vinden waarvan zou blijken dat het kanker geneest. Heel veel ken ik inmiddels en veel gebruik ik al. Maar toch kreeg ik vanmorgen weer wat nieuwe dingen onder ogen.

Een recept van een Russische wetenschapper. Mais, citroenen, knoflook en honing zijn hiervan belangrijke bestanddelen.

Zo ook de graviolavrucht volgens vele websites 10.000 keer geneeskrachtiger zijn dan chemotherapie. En dat zonder bijwerkingen. Inmiddels heb ik via een “nieuwe” vriend de bladeren van de boom waaraan deze vrucht groeit gekregen en maak ik er drie maal daags een kop thee van. Ook wel “zuurzak” genoemd. En het is nog te drinken ook!

graviola

 

In de laatste drie maanden heb ik erg veel gelezen en bekeken op internet. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En bepaalde berichten zijn tegenstrijdig. Hoe dat komt? Tja, dat is lastig uit te leggen als je geen arts bent of natuurgeneeskundige, maar ben maar een gewone kanker patient die terminaal is bevonden en door veel pech te hebben gehad feestjes is gaan organiseren. Maar toch zegt mijn gevoel dat ik het beetje bij beetje begin te begrijpen. Veel draait in deze maatschappij om geld. Zo ook als het gaat om de “Big Pharma”. Ook daar moet geld verdiend worden. Er gaat immers erg veel geld op aan onderzoeken en dat moet weer terug verdiend worden. Er gaan miljarden om in de medische sector.

Ik weet één ding zeker: Mijn artsen doen er alles aan om mij te genezen. Maar ik denk dat zij op veel fronten te beperkt zijn met hun kennis als het gaat om complementaire geneeskunde. Zo ben ik van mening dat zij onvoldoende weten over geneeskrachtige voeding en al het andere wat de natuur te bieden heeft waardoor wij van diverse kwalen zouden kunnen genezen, dan wel verzachting zouden kunnen krijgen als ik – wederom – de vele internetsites moet geloven. En dat is zeker geen opzet, want zij doen echt hun stinkende best om iedereen beter te maken. Misschien een enkeling daar gelaten, maar corrupte mensen vindt je in alle lagen van de bevolking. Zo ook in de complementaire geneeskunde.

De basis ligt mijns inziens al in de medische opleidingen. Er word te weinig aandacht geschonken aan voedsel in de meeste medische opleidingen. ( Ik heb het al mijn behandelend artsen stuk voor stuk gevraagd en zij erkennen dat ) De aandacht gaat vooral uit naar de geneesmiddelen die voor handen zijn om kwalen op te lossen. En dat is ook niet zo gek, want zeg nou zelf. Als je een citroen voor 50 cent koopt en een zakje baking soda bij de toko voor 2 euro en je perst de citroen en mengt twee theelepels baking soda, een beetje warm water er bij om het vervolgens drie maal daags te nuttigen, dan heb je volgens – wederom – de vele internet sites,  een middel wat 1000 keer sterker is dan chemo? En dat is net een heel klein beetje voordeliger dan de duizenden euro’s die een chemo behandeling kosten. Je kunt geen patent leggen op een citroen. Daar valt niks aan te verdienen. Of het wel of niet waar is? Geen idee? Wetenschappelijk bewezen is het in ieder geval niet. Ik nuttig het en voel me er in ieder geval goed bij en dat is voor mij het belangrijkste.

En zo geldt dat voor heel veel eenvoudige middeltjes uit de natuur. Vitamine B17. Je haalt het uit gemalen abrikozenpitten. Schijnt volgens vele sites ook goed te zijn tegen kanker.?En gewoon uit de natuur te krijgen…

quote_wetenschap_kent_geen_emotie

Wietolie. Zeer goed volgens honderden sites wereldwijd tegen kanker en diverse andere ziekten en kwalen en ook gewoon uit de natuur te krijgen. Hoewel dit natuurlijk een wettelijk staartje kent omdat het gewoonweg niet geteeld mag worden. Althans, vijf planten onder daglicht. Dus geen kunstlicht. Nou ik kan je vertellen dat je daar vanaf maart / april tot aan oktober heel druk mee bent en dat deze “buiten wiet” echt niet in de shops ligt.Daar ligt gewoon de wiet die niet geteeld mag worden omdat het juist wel onder kunstlicht geteeld word, zodat je snel een mooie kwalitatieve wiet op de markt kunt brengen. Dus de teelt is niet toegestaan, maar het mag wel worden verkocht?? Snap jij het nog? Ook hier draait het om geld. Een groot deel van de maatschappij zakt in elkaar als er geen illegale wiethandel meer zou zijn. Hoe denkt u dat vele dure auto’s, boten en huizen betaald worden door mensen van “eenvoudige’kom af? Niet iedereen heeft familiegeld of een dik betaalde baan….WAKE UP.

Ik vermeld geen linkjes, want het internet staat vol en je kunt gewoon zelf via Google van alles opzoeken over de onderwerpen die ik zelf in de afgelopen maanden heb onderzocht. Het staat een ieder vrij. Wat ik schrijf is mijn mening zoals ik het beleef en ervaar zonder dat ik hiermee personen wil aanspreken. Ik ben erg egoïstisch en denk bij alles wat ik doe en tot me neem aan mijzelf. Dat ik het deel is omdat ik het graag van me afschrijf en het me goed doet mensen vertrouwen te geven in zichzelf zodat ze op zoek gaan naar de juiste balans tussen reguliere zorg en complementaire zorg. Alles vanuit een holistische denkwijze.

Om een lang verhaal kort te maken denk ik dat er met diverse vruchten, zaden, rawfood, biologische voeding, groentesappen, kruiden en wietolie veel resultaat te behalen valt om mijn kanker stabiel te houden. Ik heb alleen de pech dat het in mijn botten zit en in mijn hoofd. Dat is toch een stuk lastiger om te genezen heb ik begrepen van een “nieuwe” vriend “Adam Onesto”. Ik kreeg hem via vrienden door. Adam woont in Cambodja, maar is net als ik Nederlander. Hij heeft een e-boek geschreven wat ik inmiddels heb gekocht via Amazon.

Hij doet al ruim 6 jaar onderzoek naar het genezen van kanker, daar waar ik pas 3 maanden mee bezig ben. Het boekje is in het Engels, maar het leest makkelijk weg en anders haal je het gewoon door de vertaler heen. Vraag me niet hoe, maar dat klinkt alsof ik er alles vanaf weet 😉

Met Adam heb ik twee keer geskyped. Man, wat kan hij vertellen. En het mooie is dat ik de bevestiging heb gekregen best goed bezig te zijn. Nu gaat Adam een stuk verder dan ik. Ik zou in mijn geval vanwege de hardnekkigheid van de kanker in botten en hoofd, negen maanden lang geen vis en geen vlees mogen eten. Dit i.v.m. de vervuilde wateren waaruit vis gevangen word en de antibiotica ’s en anabolen waarmee runderen worden grootgebracht. En dan nog meer redenen die je in het e-boek kunt nalezen.

Ik zou enkele malen per dag een koffie klysma moeten nemen om mijn lever te reinigen. Al met al een redelijk zwaar dieet waarbij ik toch echt even de tijd nodig heb om dit te laten bezinken. Op dit moment heb ik nog twee weken vakantie en heb ik  mijn dochters, maar Adam en ik skypen binnenkort weer om te mijn status te bespreken en te kijken waar ik e.e.a. nog kan aanpassen. Want ik zonder vlees en vis…..JEEEEE dat word echt een hele kluif.

Adam Onesto, ik wil je hierbij bedanken dat je op mijn pad bent gekomen want het geef mij hoop en nieuwe inzichten op de weg naar genezing. Een absolute aanrader voor een ieder die kanker heeft of andere immuunziekten. Al haal je er elementen uit waar jij je lekker bij voelt, want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Je moet je goed voelen bij alle stappen die je zet. En het leven gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit.

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *