Terug naar start

Edwin Stokkink
Interview RTV Arnhem
oktober 8, 2015
Edwin Stokkink
Dank je wel buurvrouw
oktober 21, 2015
Show all
Edwin Stokkink

TERUG NAAR START

Vandaag is het 19 oktober en tijd voor een blog zodat jullie op de hoogte zijn van mijn status. Er is veel gebeurd in de afgelopen periode.

Zoals jullie weten voelde ik mij na mijn diagnose erg goed. Had last van mijn rug vanwege de duik in zee, maar dat is eigenlijk goed gekomen al heeft dat een drie maanden geduurd. Ik doe nog wel voorzichtig want bij bepaalde bewegingen merk je toch dat het gevoelig blijft.

FYSIO EN CUPPINGS

Sinds een paar weken loop ik bij Remy van As een goede kennis en fysio. Had ik dat maar eerder gedaan zeg. Wat een verademing. Soms sloopt hij me, maar ik voel me daarna altijd weer herboren. Kreeg zelfs cuppings van hem. Van die glaasjes op mijn rug die hij vervolgens vacuüm zuigt waardoor de huid bol gaat staan alsof je eieren op je rug hebt. Er komen daarmee afvalstoffen vrij en de bloedsdoorloop word gestimuleerd. Voelt enorm goed!

MERIDIAAN THERAPIE

Nog een fijne vriend die mij onderhanden nam middels Meridiaantherapie. Ik was nogal sceptisch. Ik zat op een stoel en hij legde van allerlij gekleurde dingen onder mijn stoel. Kneede mijn rug. En wat denk je. Mijn lichaam reageerde op kleuren? ik snap er nog steeds niks van, maar Jurjen Boonstra kreeg het voor elkaar om de spier waar ik op mijn rug zon last van had, te laten krimpen binnen een paar minuten? Een toveraar? Kijk zelf maar eens op zijn Facebookpagina 

SOLVE

Het sporten bij Solve bevalt ook harstikke goed. Wilma en ik gaan er trouw twee keer per week naar toe en merken ook echt dat ons lichaam sterker wordt. Wij zijn onder persoonlijke begeleiding van Boy en Raoul en ze houden me echt goed in de gaten. Ze weten dat ik erg eigenwijs ben en staan me soms aan te kijken alsof ik ieder moment dood neer kan vallen? Haha dat voelt dan ook vaak zo 😉

GEZOND ETEN

Ik eet regelmatig en gezond. Neem 1 tot 3 x per dag een geperste citroen met baking soda en heb de nodige dingen uitgezocht om mijn lichaam zoveel mogelijk alkalisch te houden. Want dat is erg belangrijk bij kanker. Kanker vindt het maar niks als het in een lichaam met een ph van 7 of hoger moet vertoeven. Hele studies kun je er van lezen op het internet, maar ik heb het meeste gehaald uit de Skype gesprekken met en het boekje van Adam Onesto.

SAPJES

Zo ook het maken van sappen in de slowjuicer. Nu ben ik daar niet zo’n ster in, maar vriendin Monique van Trenza Kappers wel. Zij doet het al jaren voor haar en haar zoontje en perst er gewoon wat extra bieten, andijvie of spinazie voor mij bij, zodat ik mijn dagelijkse portie bij haar in de zaak kan nuttigen.

FEESTJES

Ik heb natuurlijk ook genoten naast de serieuze en gezonde dingen. Zo had ik in september het verjaardagsfeestje van vriend James en mijn eigen feestje in Max Brothers met het Rosenberg trio! Tranen over mijn wangen zo mooi. En ik werd in de watten gelegd en hoefde ik mij deze keer totaal niet te bemoeien met de organisatie. De opening van Club 2 Venue en een lekker feestje van SFEER . Natuurlijk heerlijke momenten met mijn dochters en met Wilma.

ikbenklaarmetkanker

PAS OP DE PLAATS

En zo zijn er nog heel veel dingen die op mijn pad zijn gekomen. Al met al ben ik goed bezig, al zeg ik het zelf…… Totdat ik verkouden begon te worden. Al een week of twee af en toe hoesten en snotteren. Vorige week woensdag voelde ik me echt beroerd en had ik ook koorts. Ik heb toen de hele dag op bed gelegen en de hele woensdagnacht niet geslapen. De volgende dag ging het iets beter. Ik dacht zelfs dat ik er waarschijnlijk vrijdag vanaf zou zijn.

Lig ik gewoon rustig op bed. Niks aan de hand. Beetje zweten. Af en toe hoesten. Rond een uurtje of zeven in de avond krijg ik me ineens uit het niets een steken in mijn rechter long. Niet te zuinig. Ik wist niet waar ik het zoeken moest. Kon niet meer normaal ademen en had het idee dat ik voor het eerst de tumor in de weg voelde zitten. Of ik dat ding als een bowlingbal aan het rollen heb gekregen tijdens het hoesten weet ik niet, maar een strike gooien was er niet meer bij.

SINDS LANGE TIJD PIJN

De hele nacht wakker gelegen. Hoesten deed zeer. Liggen deed zeer. Alles deed zeer. De laatste keer dat ik zoveel pijn had was in 1999. Net na de geboorte van Isa. Ik had een geknapte blindedarm. Liep daar vier dagen mee rond. Enorme pijnen. Werd een buikvliesontsteking Wist ik veel? De arts die ik destijds had dacht dat ik te extreem buikspieroefeningen had gedaan. Na een second opinion werd ik gelijk opgenomen. Een dag later en ik was er niet meer geweest. Hoezo eigenwijs? hahahahaha Die blinde darm was helemaal vermorzeld. Een operatie was niet meer nodig. Vijf dagen een infuus en weer lopen als een kievit.

Afijn dat was toen.Even terug naar afgelopen week. De volgende ochtend mezelf met moeite kunnen douchen. Wilma was zo slim om de arts de dag ervoor te bellen voor een afspraak deze ochtend. En dat terwijl ik op dat moment nog niet deze helse pijnen had. Wij naar de huisarts. Inmiddels is Robert mijn steun en toeverlaat en kregen we direct een verwijzing naar de spoedeisende hulp van Rijnstate waar ze ons al opwachtte. Nadat ik een bloedtest kreeg, longfoto’s had gemaakt een hartfilmpje en mijn eerste morfine pil tegen de pijn was het wachten op de uitslag.

De ontstekingswaarden van mijn bloed waren extreem hoog. Ik zou een zware longontsteking hebben en die Tumor begint in de weg te zitten. Ik kan met een antibiotica kuur de ontsteking weg krijgen, maar daarna is het wachten op het volgende probleem. Ik wilde hem al doneren aan het Nederlands elftal maar ja……jullie weten dat dat op dit moment geen zin heeft.

DEEL TUMOR VERWIJDEREN

Binnen tien dagen krijg ik een oproep en kom ik bij mijn longarts in Rijnstate om te bespreken hoe we het merendeel van die tumor operatief kunnen verwijderen. Eindelijk goed nieuws, want dat wilde ik al gelijk toen ik hoorde dat die dingen overal zaten. Maar er werd aangegeven dat het geen zin heeft omdat ze dan elders toch wel doorgroeien. Dat zal wel, maar deze is tien keer groter. Helemaal weghalen kan in ieder geval niet. Het zit te dicht tegen de luchtpijp aan waardoor je een gat kunt veroorzaken in de luchtpijp en infecties kunt krijgen. En de hele long weghalen is nog steeds geen optie. Komt er lucht bij…ook kans op infecties. Of het er allemaal beter op word? Dus al met al lijkt mij dit wel een geschikte oplossing.

HOE VOEL IK ME NU?

Op dit moment slaap ik nog steeds voor geen meter, maar al wel beter. Ik heb af en toe mega zweetaanvallen. Gebruik al geen morfine meer en ook geen paracetamol (moest 6 x per dag twee stuks nemen). Af en toe stik ik bijna in het hoesten. En net op het punt dat Wilma denkt dat ik kom te overlijden, komt er weer wat kleur op mijn wangen en ben ik er weer.

De ontsteking begint af te nemen. Het is nog voornamelijk wit slijm wat ik ophoest. En vooral ook nog een irritante kriebelhoest. I.v.m de verjaardag van Wilma morgen zouden we naar Noordwijk gaan, maar dat trekt Bassie niet. Andere keer dan maar.

CONCLUSIE

Wat ik heb ondervonden is dat ik me ondanks dat ik mij nog zo goed kan voelen, ik ineens in slechts enkele dagen tijd zon enorme terugval kan krijgen dat ik mij terdege besef dat het ook maar zo voorbij kan zijn. Ondanks dat ik ook na zware tegenslagen positief blijf en in mijzelf blijf geloven, ben ik wel voorzichtiger geworden en ga nu NOG meer aan mezelf denken.

Even geen afspraken meer. Hoe gezellig ook. Zolang ik een hartslag heb ben ik er gewoon.

En bedenk dat als het even niet gaat zoals het moet….moet het maar zoals het gaat.

Het is wat het is.

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *