Mijn eetpatroon

Choose life now
Choose Life Now
juni 15, 2016
Edwin Stokkink
Spitsbergen “Reis van je leven”
juli 10, 2016
Show all
Edwin Stokkink

Disbalans

Ik was al gelange tijd niet meer in balans. Onregelmatig eten, niet eten, verkeerd eten, feesten, werken, lange dagen, weinig rust, stress, zorgen etc. etc.Dus daar moest ik in ieder geval iets aan doen!

Eten

Zo ben ik gezonder gaan eten. In het begin extreem en geen vis en geen vlees. In beide zit – veelal – antibiotica. Want geteelde vis en runderen mogen niet ziek worden. Soms ook anabolen, want zeker runderen moeten groeien en groots worden. Veel vlees betekend meer geld. Vers gevangen vis kunnen zware metalen met zich meedragen. Ook niet bevorderlijk voor een gezond lichaam en zeker niet voor een lichaam met kanker. En ga zo maar door. Maar uiteindelijk werd ik gek! Dat trek ik ook gewoon echt niet. Dus ik eet weer redelijk gevarieerd. Af en toe een stuk vlees, kip, vis, veel groenten, maar ook aardappels schep ik regelmatig weer op.

PH Waarde

Ik weet uit het ebook van Adam Onesto dat vis, maar zeker vlees fosforzuur aanmaakt tijdens het verteren. En dat haalt je ph waarde omlaag. En dat wil je niet want dat moet alkalisch zijn en het liefst 7 of hoger, want daar kan de kanker niet tegen. Maar als ik dan toch zondig, dan neem ik daarna een uitgeperste citroen met wat water en 1-2 theelepels baking soda om de zuurgraad weer omhoog te krijgen. Zo kan ik toch eten wat ik wil. Dit probeer ik zonder meer drie maal per dag te doen na iedere maaltijd. En lukt het me even niet, dan neem ik gewoon een tablet na de maaltijd wat dezelfde functie heeft en mijn ph ook omhoog brengt. PH is belangrijk!

Biologisch

Waar ik wel meer en meer op let is dat ik zoveel mogelijk biologisch eet. Wilma mijn ex partner was twee jaar geleden al zover dat zij mij adviseerde anders te eten, meer rust te nemen en me niet zo druk te maken om veel dingen. Maar ja, ik ben natuurlijk stront eigenwijs en luister pas als er echt nood aan de man is. Maar meer en meer krijg ik waardering voor de mensen in sandalen en geitenwollen sokken die het al jaren snappen. En meer en meer zie ik een verschuiving van de juppen richting biologische winkels. Al is het dat men voor het gemak een groentensapje besteld. Mensen worden gelukkig bewuster van het feit dat regelmatig en gezond eten belangrijk is. De sapjeswinkels doen goede zaken en zijn een uitkomst voor de mensen die zelf geen tijd hebben om een sapje te maken.

Suikers

Ik neem geen suiker meer. Snoep niet, neem geen koekjes, snoep etc. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik af en toe zondig. Maar dan gaan er ook gelijk een paar citroenen met baking soda achteraan. Suikers zijn slecht. Misschien wetenschappelijk niet bewezen, maar suiker zit niet voor niets in de contrastvloeistof van een CT scan. Omdat de kankercellen dit aantrekt. Suiker is voeding voor ze. Ze leven er op. Waarom denk je dat enkele maanden geleden is gebleken dat een medicijn tegen kanker effectiever is als je het mengt met cola? Omdat daar mega veel suiker in zit en de cellen dit direct opnemen. Maar daarmee dus het paard van troje binnenhalen. Natuurlijke suikers in fruit is een ander verhaal, maar google gewoon op gezond eten en kanker en je krijgt boordevol informatie.

Koolhydraten

Koolhydraten zetten om in suikers. En als je ze niet verbrand dan heeft de kanker weer te eten….Als je sport heb je koolhydraten nodig. Dus dat is iets waarvan ik dacht wat nu? Uiteindelijk ben ik gewoon koolhydraten gaan eten, maar niet extreem veel

Het internet

Het internet maakt grenzen virtueel en biedt ons een enorme bron aan informatie. Waar je natuurlijk wel heel voorzichtig mee moet zijn omdat nu eenmaal niet alles klopt. Maar denk logisch na bij alles wat je leest en ga vooral af op je gevoel. Doe waar je jij lekker bij voelt.

lookinmirror

Supplementen

Ik gebruik diverse supplementen. Al enige maanden. En al met al voel ik mij daar erg goed bij. Ik doe natuurlijk zoveel dingen, maar langzaam aan merk ik toch verbetering in mijn energie. Los van het feit dat iedereen zich wel eens lusteloos voelt. Ieder gezond mens kampt ook met af en toe en griepje of een pijntje. ik moet als kanker patiënt niet gelijk het ergste denken als er iets is waardoor ik me niet lekker voel. Dat is soms lastig. Zeker als je op tv kijkt naar mensen die terminaal zijn en er soms nog zo goed uit zien. En dan ineens een paar maanden later zijn ze er niet meer? Ik laat me er zo min mogelijk door van de wijs brengen. Kijk af en toe in de spiegel en gebruik dat als thermometer.

De supplementen die ik gebruik zijn biologisch gefabriceerd. Ik sta achter de leverancier en wil ze binnenkort graag samen met enkele anderen aan jullie presenteren. De site waar deze producten en nog meer straks te bestellen zijn is www.chooselifenow.nl Alleen het beste is goed genoeg als het gaat om mijn lijf…..en dat van u.

Choose Life Now heeft ook een Facebookpagina. Een like waardeer ik en ik houd u graag op de hoogte 😉

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *