Bloed hoesten

Edwin Stokkink
Spitsbergen “Reis van je leven”
juli 10, 2016
Edwin Stokkink
Bijna vakantie
juli 20, 2016
Show all
Edwin Stokkink

GRIEPJE IN DE LUCHT?

Net een kleine week terug van de reis naar Spitsbergen en ik kreeg het gevoel afgelopen week een griepje te krijgen. Het was al met al ook een vermoeide week en zaterdag gelijk een festival pakken is ook niet echt bevorderlijk voor mijn rust.

Zeven vluchten in één week tijd dragen ook niet bij aan mijn gezondheid dus al met al was het geen verrassing dat ik gisteren op de bank zat en mij verslikte in mijn kopje thee waarna ik direct bloed begon te hoesten. Niet normaal. Hele klodders helder bloed.

En toch maakte ik mij geen zorgen, want ik voelde me daarna gelijk weer goed. Het duurde even voordat het helemaal over was, maar ik had geen koorts en ineens weer meer lucht dan de dagen ervoor? Zat er een ontsteking dwars die er uit moest? Is het een stukje van de tumor die ik heb uitgehoest? Geen idee?

Dit zijn van die momenten dat ik me heel even afvraag of ik goed bezig ben. Maar niet lang na mijn twijfel komt het gevoel van overwinning. Ik heb alles onder controle. Ben voor mijn gevoel op de goede weg. Dit is gewoon weer een moment dat mijn lichaam laat zien dat er een nieuwe fase aankomt. Ik heb weer belangrijke beslissingen genomen in mijn leven en net als vorig jaar in de caravan tijdens het verwerken van onverwerkt verdriet lijkt ook dit een reactie uit het niets om mijn lichaam te reinigen en situaties uit het verleden te verwerken. Klinkt abracadabra, maar zolang ik geen koorts heb en me goed voel houd ik me daaraan vast. Ik ben volwassen genoeg om mijn eigen beslissingen te nemen.

gemberthee

Mocht ik verhoging krijgen dan ga ik naar de eerste hulp. Want dat duidt op een ontsteking en daar zal ik toch medicatie voor nodig hebben om dat weg te krijgen. Honing met kaneel is een natuurlijke antibiotica en twee kopjes kruidenthee ( gember o.a.) doen ook wonderen.

kracht

logochooselifefoundationklein logochooselifenowklein logokingstreeteventsklein
Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *