Chemo werkt en de aarde is plat

Edwin Stokkink
Bijna vakantie
juli 20, 2016
Edwin Stokkink
Korte opname in Polen
augustus 1, 2016
Show all
Edwin Stokkink

chemo_werkt_en_de_aarde_is_plat

Vanmorgen sprak ik mijn vriend Sander over mijn ziekte. Hoe het met me gaat en we kwamen uit op chemotherapie. Nog steeds overlijden de meeste patiënten aan kanker, ondanks chemo. Waarom?

Het is algemeen bekend dat chemo niet alleen de kwade cellen aantast. Het verbaasd mij dat artsen maar weinig tot helemaal niets weten van voeding, supplementen en andere complementaire geneeswijzen. Men zou moeten weten dat suikers en koolhydraten geschrapt moeten worden. Daarbij wordt in veel gevallen niet de oorzaak weggenomen maar alleen de tumor(en). Stel dat blijkt dat kanker in veel gevallen wordt veroorzaakt door stress? Dan kun je misschien de tumoren weghalen door een operatie of andere behandeling, maar de oorzaak is nog steeds niet weg. Met andere woorden, ben je op dat moment schoon verklaard, maar kan het maar zo zijn dat kanker weer de kop opsteekt? En dan? Bij mensen waar dat het geval is blijkt het vaak nog veel erger terug te komen dan voorheen. Google gewoon op het internet, net als ik. Want daar haal ik de info vandaan.

Als ik iedere dag met mijn auto over een spijker in de straat rijd, dan kan ik mijn band blijven plakken. Totdat ik de spijker weghaal uit het wegdek. Je kunt tumoren misschien bestrijden, maar de oorzaak dien je ook weg te nemen. En daar verschillen de meningen over.

Een vriendin van mij kwam ik onlangs tegen. Zij werkt op de radiologie afdeling in een ziekenhuis. Edwin….ik denk echt dat je hieraan dood gaat. Ik zie patiënten komen en gaan. Even was ik stil….Dat geloof ik zei ik. Maar, jij ziet niet de patiënten die niet komen en in sommige gevallen nog jaren leven. En daarbij hebben veel artsen terwijl zij een patiënt terminaal verklaren ook meegemaakt dat een patiënt spontaan genas. Hoe verklaar je dat dan? Ook dat is niet wetenschappelijk bewezen, maar wel gewoon een feit waar je niet omheen kunt.

Is kanker wel of niet erfelijk? Kun je kanker krijgen als je onder langdurige stress staat? Krijg je kanker door veel te roken? Vragen die mij de afgelopen maanden hebben bezig gehouden. Ik ken genoeg mensen die jarenlang als een ketter gerookt hebben en zeker 80 jaar zijn geworden. Hoe komt dat? Ik denk zelf dat roken uiteraard niet goed is en dat je daardoor veel eerder vatbaar bent voor kanker dan iemand die niet rookt. Ik heb nooit gerookt maar heb wel longkanker?

Ik heb mijn pad gekozen en laat ieder ander die zijn pad heeft gekozen in zijn waarde. Maar meer en meer kom ik er achter dat onbekend onbemind maakt. Ik vind het zelf persoonlijk een bekrompen zaak dat veel artsen zich alleen richten op dat wat wetenschappelijk bewezen is. Slechts een enkeling durft voorbij de horizon te kijken en zoekt het beste uit twee werelden om vanuit een holistische visie het beste voor de patiënt te serveren. Want alleen het beste van twee werelden is de meest ultieme zorg die kan worden geboden.

tabeloverlijdennachemo

bron: Medisch Contact

Met Choose Life Now wil ik met enkele andere specialisten vanuit hun vakgebied de cIk wil in geen enkel geval alleen kankerpatiënten aanspreken, maar ieder mens. Zeker ook mensen die zich goed voelen. Choose Life Now is ervoor bedoeld om inzicht te geven in complementaire zaken die ertoe kunnen bijdragen u beter te voelen en wellicht ook langer gezond te laten blijven door gewoonweg alleen al gezond te eten, te bewegen en uw rust te nemen.

Zolang in de bovenste regionen van de reguliere zorg, geld de belangrijkste factor is, zal men nooit en te nimmer de meest optimale zorg kunnen aanbieden. Let wel: DE BOVENSTE REGIONEN. De lagen eronder waar wij mee van doen hebben zijn de artsen die ons nog steeds altijd oprecht willen beter maken en het beste met ons voor hebben. Zij weten niet beter dan dat wat hen is geleerd de waarheid is. Zij zijn de uitvoerenden. En wij weten niet beter dat als je kanker krijgt dan moet je naar het ziekenhuis voor chemo, bestraling, hormoontherapie, immuniteitstherapie en noem maar op. Onbekend maakt onbemind.

Ik laat een ieder in zijn / haar waarde. Veroordeel niemand. Vanuit mijn standpunt zijn veel mensen te kortzichtig en leeft men ten aanzien van zorg middels een tunnelvisie. Iets wat niet wetenschappelijk bewezen is hoeft niet per definitie slecht te zijn. Zo hoeft ook niet alles op complementair vlak goed te zijn.

Chemo werkt tegen kanker. Dat is wetenschappelijk bewezen. Maar zolang het merendeel van de patiënten nog steeds overlijd en veelal een pijnlijk en langdurig ziekteproces ondergaat alvorens de dood zijn intrede doet, geloof ik in mijn visie en houd ik daar met de volle 100% aan vast.

En geloof hebben is zo slecht nog niet als we bedenken dat het nooit wetenschappelijk bewezen is dat “god” bestaat.

Edwin Stokkink

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *