De zoveelste longontsteking

Edwin Stokkink
Beste Henk Franssen
oktober 9, 2016
Edwin Stokkink
Wederom een bronchoscopie ondergaan
oktober 17, 2016
Show all
Edwin Stokkink

Hoge koorts

Twee dagen hoge koorts sinds de nacht van 3 op 4 oktober. Ineens uit het niets? Arts op 5 oktober in de avond gebeld door Aleksandra. Dacht aan een virus. De longen klonken vrij goed. Ik had wel af en toe steken, maar die heb ik wel vaker sinds afgelopen februari.

Op 6 oktober echter weer hoge koorts en enorme steken. Kon het bed niet uit en niks dan liggen. Alles deed zeer. Zo erg had ik het niet eerder meegemaakt. Aleksandra belde wederom de dienstdoende arts. Daar zat ik eigenlijk niet op te wachten, want ik wilde het gewoon nog even aanzien. Ben wel iets gewend. Achteraf gezien was het maar goed ook. Ik heb weer een longontsteking. Kreeg een behoorlijk zware antibiotica, want naar het ziekenhuis gaan zag ik niet zitten. Volgende week ga ik namelijk weer naar het AVL in Amsterdam voor controle en wil ik een gesprek met mijn arts om te kijken of die tumor uit m’n long weg net even iets meer weg gehaald kan worden of misschien een deel van de long eruit kan, want ik ben ik een beetje klaar met al die onverwachte longontstekingen.

De griep heerst weer overal op dit moment. Dus zo gek is dat niet dat het ook mij heeft getroffen. Alleen bij mij komt het tien keer harder binnen en lig ik een paar dagen voor apegapen. Vandaar deze wat verlate blog waarvan ik de tekst deels van mijn Facebookpagina heb gekopieerd. ( Ik was niet in staat om naar beneden te lopen om achter mijn laptop te kruipen ) De antibiotica slaat gelukkig aan. Ik wilde niet gelijk starten omdat je na zo’n kuur vier jaar nodig hebt om je darmflora weer op orde te krijgen. Maar ik heb een goede probiotica met maar liefst 16 goede bacteriën, dus die gaan mij straks weer helpen.

koorts

De koorts komt vandaag 9 oktober net iets boven de 38 uit. Afgelopen nacht geen oog dicht gedaan en erg veel gehoest. Een goed teken omdat alles lijkt los te komen. Toen ik vanmorgen een half uur na de antibiotica een ibuprofen pakte zakte de koorts en kreeg ik rust in mijn hoofd om te slapen. Rond elf uur werd ik wakker en het kussen was drijfnat. Langzaam aan gaat het de goede kant op Ik voel nog af en toe de steken in mijn long en ben vooral erg verzwakt. De komende dagen nog even rustig aan doen en daarna weer rustig aan gas geven 😉

Het blijft apart dat zodra ik me beter voel je niets aan mij ziet. Maar dan ineens als het lot weer toeslaat ben ik niks meer waard. Gelukkig duurt het nooit al te lang.

 

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *