Wederom een bronchoscopie ondergaan

Edwin Stokkink
De zoveelste longontsteking
oktober 9, 2016
Edwin Stokkink pijn
Update: 31 oktober een ct scan
oktober 27, 2016
Show all
Edwin Stokkink

Vanmiddag naar het AVL in Amsterdam geweest voor een nieuwe bronchoscopie zodat we weten hoe het ervoor staat. De tumor zit deels los maar dus ook nog vast. Het stukje wat ze in februari hebben weggehaald is weer iets aangegroeid en is het stukje dat los zit en flexibel kan bewegen. Ik voelde het als het ware rollen met ademen en dat werd door de arts bevestigd. Sinds er een stukje is weggehaald kreeg ik iets meer lucht en wellicht is daardoor in combinatie met het zware hoesten de tumor iets losser gaan zitten?

Met de arts is afgesproken om binnenkort een ct scan doen om te kijken of het zin heeft om de hele tumor weg te halen. De tumor is niet gegroeid en nog steeds 5 centimeter in omvang. ( Dus alleen het stukje wat weggehaald is, is weer terug aangegroeid. )

Ik begrijp het niet helemaal, maar de kern van de tumor zit vast aan een ader in de luchtpijp waarmee het zich voedt. Als de CT scan uitwijst dat men deze ader zonder gevaar kan dichtbranden en dus ook de tumor kan weghalen, dan gaan we daarvoor. Dan blijft mijn long intact en hoef ik mij alleen maar te richten op de andere +/- 30 tumoren in mijn lijf.

Zo niet dan overwegen we een stuk uit de long te halen. Zo min mogelijk. Verhalen dat het slechter kan worden als er lucht bij komt of dat de overige tumoren kunnen groeien als de wond heelt, neem ik op de koop toe.Zolang dat niet wetenschappelijk is bewezen, is het risico voor mij te overzien.

De arts nam alle tijd om mij alles uit te leggen. Zijn gevoel voor humor maakt het vertrouwen in hem compleet 😉

Even wachten dus op het inplannen van een ct scan en de bijkomende uitslag om vervolgens een plan van aanpak maken.

Keep you posted.

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *