Wederom een antibiotica kuur

Edwin Stokkink
Tattoo met Johnny de Mol en mijn beste vrienden
november 3, 2016
Edwin Stokkink
De longtumor is gegroeid
november 8, 2016
Show all
Edwin Stokkink

Bijna vijf weken ziek

Inmiddels ben ik ruim vijf weken ziek. Na mijn avontuur in Amsterdam met mijn vrienden en Johnny kon je mij bij elkaar vegen. Dit wist ik van te voren, maar het was het meer dan waard.

Wat ik jullie niet heb verteld is dat ik nadat ik afgelopen maandag de ct. scan kreeg in Amsterdam, ik die middag nog naar mijn huisarts ben geweest met een potje sputum.

Aan de ene kant viel mijn lijf beter aan, maar aan de andere kant blijf ik gewoon met dat hoesten zitten? Dus er moet op de één of andere manier nog iets in mijn lijf zitten wat er niet thuis hoort?

En vaak na een antibiotica kuur blijft er net een klein beetje ontsteking zitten waardoor het net niet helemaal over is. Daardoor heb ik bijna altijd weer een vervolgkuur nodig. Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen en bezocht dus mijn huisarts.

Afgelopen woensdagochtend onderging ik een bloedonderzoek. In de avond terwijl ik met mijn vrienden in de Tattoo shop van “Hanky Panky” was belde mijn huisarts met de mededeling dat de ontstekingswaarden in mijn bloed niet noemenswaardig hoog waren, maar dat er nog wel iets bleek te zitten.

In overleg hebben we besloten het onderzoek van het sputum af te achten zodat we een gerichte kuur kunnen voorschrijven en niet schieten met hagel. Vandaag belde hij het lab en was er gelukkig al duidelijkheid. Er zit nog steeds iets, maar het is niet noemenswaardig. Het zou kunnen dat het zich ontwikkeld tot wederom een longontsteking, maar dat is niet zeker. Het zou ook kunnen dat het langzaam aan minder wordt, maar ook dat is koffiedik kijken.

Gelukkig kan ik met Robert goed overleggen en heeft hij met de longarts in Rijnstate overleg gehad om te kijken wat ik aan kuren heb gehad. Zo was er een kuur waar ik slecht op reageerde. Die schrijft hij dus niet meer voor. Ook wil men voorkomen dat ik resistent wordt. Al met al besloten om mij nu wederom een antibioticum voor een week voor te schrijven welke weloverwogen is gekozen. Ik ga er vanavond nog mee starten en hoop dan binnen een paar dagen van dat hoesten af te zijn.

Inmiddels slik ik trouw mijn pro biotica met maar liefst 16 goede bacteriën, zodat mijn darmflora zo min mogelijk schade ondervind. Natuurlijk heb ik liever geen antibiotica, maar in dit geval ben ik 5 weken van hoesten, kortademig zijn en regelmatig koorts hebben meer dan zat.

Lang leven de reguliere zorg!

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *