Toch even een minder bericht

Edwin Stokkink
Donderdag gesprek met de chirurg & trailer “De reis van je leven”
november 15, 2016
Na een slecht bericht volgt er nu een goed bericht
december 12, 2016
Show all

Ik wilde mij laten informeren over immunotherapie. Een reguliere behandelwijze die ervoor zorgt dat mijn eigen immuunsysteem wordt gestimuleerd te vechten tegen de kwade cellen. Ik heb nog geen bericht van het AVL ontvangen om dit te bespreken, maar zie net een presentatie op Facebook. Specifiek over immunotherapie en mijn Type kanker: NET, Neuro Endocriene Tumoren.

Nu wil ik nog steeds de afspraak aangaan omdat ik er meer van wil weten, maar ik had mij zo verheugd dat ik dacht: Dit is het gouden ei! Maar helaas. Het blijft een feit dat ik toch een zeer bijzondere vorm van kanker heb. En het grote nadeel is, dat het langzaam groeit en verdekt staat opgesteld voor mijn eigen immuun systeem. Met andere woorden: Het deelt zich langzaam op en is derhalve lastig te herkennen als kwade cel. Dit is dus de reden dat Immuuntherapie nog weinig tot geen resultaten boekt voor Net patiënten zoals ik. ( Je ziet het ook in de statistieken aan het einde van de presentatie ).

Maar hallo, kan mij het schelen? Ik weet dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. En laten we wel zijn: Men heeft het er altijd over wat kanker met je doet. Heel interessant. Maar niet over hoe en waarom we kanker krijgen??? Ok, het is een feit dat we kanker kunnen krijgen door roken, slechte voeding, erfelijkheid etc. etc. Maar hoe komt het dan dat niet iedereen die als een ketter rookt ook oud wordt? Hoe komt het dat onlangs nog in het nieuws was dat mensen met obesitas niet per definitie jonger sterven? En hoe komt het dat sommige mensen in hun familie kanker hebben maar dat het in bepaalde gevallen één of meerdere generaties overslaat?

En dat is nu precies waar het voor mij interessant begint te worden. We kunnen kanker wegnemen. Of we dat nu doen middels, chemo, bestraling, PRTT, hormoon injecties, immunotherapie, supplementen, gezond eten, voldoende beweging of anders. Regulier of alternatief doet er mijns inziens niet ter zaken. Het gaat er om dat je de OORZAAK aanpakt. Zolang je die niet aanpakt, kan het terug keren en begin je van voren af aan.

Het sterkt mij in het verder onderzoeken en het nemen van lastige beslissingen. En het sterkt mij ook in het geloof dat ik heel veel bij mijzelf moet zoeken.

trust

Lieve mensen, ik heb afgelopen week echt honderden berichten ontvangen en vind het erg fijn te zien dat er mensen zijn die om mij geven, geroerd zijn, energie van mij krijgen of op één of zich op één of andere manier met mij verbonden voelen. Maar weet dat ik echt al heel veel weet, bekeken heb en heb onderzocht. En de meest gangbare reguliere en complementaire geneeswijzen zijn mij echt niet onbekend.

Ik waardeer het meer dan sommige zullen beseffen dat ik zelfs uit onbekende hoek zoveel steun krijg. Maar vergeef mij dat ik niet altijd even snel of uitgebreid reageer. Ik hoop jullie dan ook echt via mijn blogs op de hoogte te kunnen houden van alles wat mij beweegt.

Is er iets te melden – zoals nu – dan zet ik het direct online. Geen zorgen. Zonder meer niet, want als ik mij echt zorgen maak dan spreek ik ook dat hier uit. Ik voel me nog steeds gezegend met zoveel lieve mensen om mij heen.

Lieve groet, Edwin

  1. Hier de link van de presentatie die ik net keek: https://youtu.be/yL6Zbhg6Ixs
Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *