Na een slecht bericht volgt er nu een goed bericht

Toch even een minder bericht
november 27, 2016
Voorlopig geen operatie aan mijn long
december 30, 2016
Show all

Choose life foundation

De meeste van jullie is het niet ontgaan, maar voor hen die het nog niet weten: Ik ga een stichting starten.

Al vorig jaar liep ik met dit idee en enkele maanden geleden benaderde ik een bevriende ondernemer die ik al zo’n dertig jaar ken om te vragen of hij mij kon helpen met het verwezenlijken ervan.

We zijn enkele keren bij elkaar gekomen om ideeën uit te wisselen zodat we beslagen ten ijs zouden komen. De bedoeling was om middels een crowdfunding / fundraising  project ondernemers bij elkaar zien te verwerven om ons doel te bereiken.

Doel van de stichting

Het doel is een sloep te bouwen met geweldige vaareigenschappen, waar we 12 personen,  ruim bemeten, mee uit varen kunnen nemen om een relaxt verblijf op het water te hebben. Vanuit de stichting varen wij met kankerpatiënten ( en eventueel familieleden ). Kankerpatiënten hebben het na het horen van hun diagnose al moeilijk genoeg en we laten ze even vergeten dat zij patiënt zijn. De stichting wil deze mensen een gratis vaartocht aanbieden waarbij naast het uitwisselen van ervaringen, vooral ook genoten wordt van een mooie vaartocht en eventueel een natje en een droogje.

Omdat ik regelmatig ziek was werden de plannen steeds verder voor ons uitgeschoven. Echter bleef ons doel al die tijd om voor het einde van dit jaar de eerste concrete stappen te zetten, zodat we het nieuws konden gaan verspreiden

Vorige week bracht Frans Gazendam ( de bevriende ondernemer) mij in contact met een bevriende zakenrelatie van hem. Jurjen Eerkens. Jurjen begeleid de bouw van met name grotere schepen. O.a. passagiersschepen waar enkele honderden personen op kunnen vertoeven. Hij heeft jaren ervaring in de scheepsbouw en wereldwijd relaties.

De klik was er vanaf moment één. Hij was al enthousiast over het idee doordat Frans hem de grote lijnen reeds had aangegeven, maar na ons persoonlijk gesprek was er een snaar geraakt en voelde Jurjen het als een roeping om mij net als Frans te helpen dit initiatief vorm te geven. Jurjen had enkele dagen nodig om het idee uit te werken en vrijdag 2 december jl. spraken wij af met z’n drieën om aan de keukentafel bij Frans aan te horen wat Jurjen voor ons had uitgewerkt.

Goed nieuws

Om een lang verhaal kort te maken: “Edwin, we gaan die sloep bouwen.” Ik hoefde mij daar verder geen zorgen over te maken. Die sloep komt er en ligt vanaf volgend jaar eind april in het water. ( nog steeds kan ik het maar niet bevatten, maar het gaat toch echt gebeuren )

Wat gaat er gebeuren?

Nog deze maand ( december 2016 ) begint de bouw van de sloep. Zodra er ontwikkelingen zijn, zal ik jullie op de hoogte houden. Dit doe ik niet alleen via blogs, maar ook via Facebook en de specifiek daarvoor nog in te richten facebookpagina.

rijn_meijnerswijk

Uiteraard komt er een website online, maar daarover binnenkort meer.

Vanuit de stichting zoekt men t.z.t. donateurs die het mogelijk maken om te kunnen varen met kankerpatiënten. Het kan zijn dat er een gezin meevaart waarvan een gezinslid kanker heeft, of misschien een groep van kankerpatiënten? Alles is er op gericht om het een ieder na de zin te maken en desgewenst een goed gesprek aan te gaan. Niets moet, maar ik zelf als schipper bied die mogelijkheid wel en vertel graag hoe ik in mijn ziekte sta.

Zelf ben ik founder van de stichting maar maak ik geen deel uit van het bestuur. De stichting zal een ANBI status aanvragen en zal een heldere, transparante en open communicatie voeren.

Alles conform de regels om vanuit een stabiele basis uit te groeien tot een gezonde stichting waarmee we veel mensen een groot plezier kunnen doen.

Jullie horen weer spoedig van mij.

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *