Doe jij mee met MIJN grootste uitdaging?

Status bouw Choose Life Sloep
mei 10, 2017
VLOG nummer 1
juni 5, 2017
Show all

180 graden om in 7 maanden!

Doe jij mee met MIJN uitdaging?

Doe jij mee met MIJN uitdaging?

Vanavond paste ik mijn omslag op Facebook aan. Ik heb besloten mijzelf een uitdaging te geven. Een uitdaging die ik al sinds mijn diagnose heb, maar na meer dan twee jaar van onderzoek durf ik het nu aan om jullie  mee te nemen in mijn uitdaging om de tumoren in mijn lijf te verkleinen.

Ik baalde enorm toen ik afgelopen december moest vernemen dat de tumor in mijn long was gegroeid. Ik dacht juist goed bezig te zijn en snapte er maar weinig van? Aan de andere kant hebben ze vorig jaar januari middels een bronchoscopie een stukje van de tumor in mijn long verwijderd. Dus kan ik mij ook voorstellen dat dit “vlees” klompje wil blijven leven en denkt ik groei gewoon weer aan en net ff iets groter zodat je weet wie de baas is? Geen idee wat hij dacht, maar ik ga hem nu duidelijk maken dat ik er klaar mee ben. En ook met zijn vriendjes.

Met “zachte hand” denk ik voor mijzelf een methode te hebben ontwikkeld waarmee ik op zn minst kanker kan stabiliseren. IK denk dat en ik denk dat op basis van hoe IK mij voel en kan helaas niemand anders blij maken.

Echter, laat ik middels vloggen zien hoe ik in het leven sta en wat ik allemaal wel en niet doe. Ik heb geen interesse  om mij te verdiepen in moleculaire theorieën of hoe ons lichaam tot in detail werkt. Dat boeit mij alleen in grote lijnen, maar daar hebben we het dan ook echt mee gehad. Wat mij boeit is wat anderen reeds jaren geleden hebben uitgezocht aan middelen en methoden die er bij kanker toe doen.

Kanker hoeft niet gelijk het einde te betekenen. En als dat dan wel zo is, besef dan dat je ook met kanker kunt genieten. Misschien heb je een diagnose van enkele maanden of een paar jaar. Maak er iets van. Voor jezelf en voor je dierbaren. Het is vaak al moeilijk genoeg om de diagnose te moeten incasseren.

Maar ik blijf er bij: Vanaf onze geboorte beginnen wij met sterven. Niemand ontkomt er aan. Niemand weet wanneer het zijn of haar tijd is. Ik heb er al genoeg over geschreven en laat het hier nu bij.

In de afgelopen maanden ben ik enorm gegroeid in het vertrouwen wat ik heb. Vertrouwen in mijzelf. Met mediteren, het beoefenen van Hoónoponopono, gezond eten, drinken, bewegen, rusten etc. etc.

Sinds afgelopen november gebruik ik dagelijks THC. In ieder geval iedere avond en niet altijd met CBD. Vaak ben ik stoned en zodra ik stoned ben voel ik voornamelijk de tumor in mijn long steken. Dus erg fijn vindt hij dat niet blijkbaar? Ik voelde hem echter vorig jaar na de bronchoscopie ook steken en toen was hij aan het groeien… Maar ondanks dat geloof ik niet dat dat ding groeit en ben ik redelijk relaxed.

Nog trouw gebruik ik de goede visolie van EQ via mijn vriend Peter de Moor, het Kurkuma supplement en het M3 van mijn vriend Rob van der Ven. Ik heb nog wat supplementen van onze eigen leverancier uit Polen en ik heb nog wat liggen uit China. Ik probeer het gewoon. Ik lees op internet of iets vaak is gebruikt en of er bijwerkingen bekend zijn. Ik google de ingrediënten en neem een beslissing of ik iets wel of niet neem. Als ik twijfel dan haal ik niet in….dan leg ik het naast me neer. Want bij mij is er GEEN ruimte meer voor twijfel.

Zoals jullie weten zit het ook in mijn botten. Vooral de ruggenwervel. Nu dook ik twee jaar geleden nogal krampachtig in zee ( zie één van de eerste blogs ) en hoorde ik achterin mijn rug een enorme knal. KRAAK of iets…. Vanaf dat moment was het mis. Geen idee wat er is, maar het speelt eens in de zoveel tijd op en ik ben er enkele weken mee zoet. Donderdag weer naar mijn vaste fysio Remy van As en een plan maken.

Ik loop er al een tijdje mee om jullie echt mee te nemen in mijn leven. Maar telkens dacht ik nee, dat doe ik niet. Dan zien mensen NOG meer van mij en vertel ik NOG meer dingen die hen eigenlijk niks aan gaan? Maar…ik doe het toch. Ik ga echt niet letterlijk met de billen bloot, maar ik denk dat als ik jullie mijn kop laat zien terwijl ik dingen doe of niet doe, dat jullie kunnen zien dat alles oprecht is, gemeend en echt.

Ik hoorde afgelopen week een gerucht dat mensen denken dat ik NIET ziek ben 😉 Heerlijk! Want dat is nu net de bedoeling. Ik wil niet ziek zijn en ik wil ook geen medelijden. Het is alleen even wat minder makkelijk voor mij om te doen wat ik altijd al deed. Maar ik werk er aan om daar een positieve wending in aan te brengen. En dat is precies de reden dat ik denk dat ik jullie WEL wil laten meekijken in mijn leven.

WAAROM WEL?

Omdat ik zoals ik al zei niet iemand ben van theorieën. Ik ben ook echt een man van de praktijk en een autodidact. Ik maak mij zaken eigen die mijn interesse hebben. En vaak ook vrij eenvoudig. Dus als ik dan geen ellenlange verhalen kan houden over theorieën die mij niet boeien, dan blijft er maar één ding over: Jullie meenemen en vanuit de praktijk als ervaringsdeskundige met de camera in de hand EXACT laten zien wat er voor mij toe doet in deze uitdaging om de wetenschap in verlegenheid te brengen. Want okay, ik ben liever niet ziek. Maar het zit er nu eenmaal, dus ik wil er verder niet over zeuren. Met zeuren los ik niks op. Maar dit is al zeg ik het zelf wel een hele dikke vette mega uitdaging. Of niet? En aangezien ik wel van een uitdaging houd, pak ik deze met beide handen aan.

WAT?

Vanaf 1 juni ligt de sloep in de haven bij Faruk ( Jachthaven, Restaurant en Café Liman Valkenburg ) en ga ik varen met o.a. kankerpatiënten vanuit de stichting Choose Life Foundation, waar ik founder van ben. ( Nog voor het einde van de maand stel ik het bestuur voor en komt de site online )

Ook zal ik zolang mijn gezondheid het toelaat, varen met ondernemers of particulieren die heerlijk willen genieten op de wateren rondom Arnhem. Na de zomer wil ik gaan spreken en kunnen bedrijven mij inhuren.

Tevens zal ik de presentatie van afgelopen jaar bij Grande Café Aan de Beek aanpassen en grootser oppakken. In de haven van Faruk ga ik een eenvoudig lounge lounge concept lanceren genaamd IBIZA BPM. Een toegankelijk concept, kleinschalig, op het water, drankjes, tapas en vier uur lang genieten.

Choose Life Now heeft enkele parrtnerships gesloten met mensen die een mooie aanvullende dienstverlening bieden sluitend aan wat Choose Life Now voor ogen heeft. Deze workshops bieden wij straks ook aan waarbij ik zelf ook enkele workshops zal geven. Denk daarbij aan mediteren en Hoónoponopono.

Voor wat betreft het mediteren bedacht ik al vorig jaar de Nationale Meditatiedag. De bedoeling was om dat al vorig jaar in de Eusebiuskerk te organiseren, maar door ziekte van mij lukte dat niet. De Nationale Meditatiedag zal dit jaar helaas elders georganiseerd moeten worden omdat ik niet verwacht dat de directeur van de kerk, ook maar een ietsje pietsje het idee heeft zijn/haar empathisch vermogen te hebben verloren toen hij/zij in de “Beter goed gejat dan slecht bedacht” modus stond tijdens ons gesprek over de Nationale Meditatiedag. As. donderdag heb ik er weer een meeting over bij een andere partner. Zodra alles rond is informeer ik jullie.

Ook een leuke activiteit is het geven van Team Building Sessies aan bedrijven of afdelingen van bedrijven. Ik heb daarvoor een mooie samenwerking gesloten met evenementen locatie Watergoed. Eerst luisteren jullie naar mijn gelul – en daar betalen jullie ook voor – en vervolgens gaan we het veld in om grenzen te verleggen. Hoe leuk is dat?? Ja, als ik het niet trek – en die kans is groot – moeten jullie het met één van de vriendelijke personeelsleden van de locatie doen hahahaha.

Al met al veel activiteiten. Maar ik doe alles met beleid. Uiteraard kunnen jullie dat allemaal zien per 1 juni! YEAH.

Al deze activiteiten heb ik heel bewust gepland. Ik ben er zelf bij en als ik niet kan regel ik een vervanger. Maar ik heb straks weer van alles om handen. Ik plan en kijk vooruit. Leef nu, morgen is onzeker. Zo is het, maar met alles wat ik doe maak ik de risico’s dat ik er morgen niet meer ben minder groot. Want ik denk op een positieve manier aan morgen en aan wat er op de agenda staat. Ik moet niet, maar mag.

Het idee is om op een positieve manier afleiding te hebben. Ik ben voornamelijk bezig met leuke dingen en op dat moment ben ik zeker niet bezig met de kanker in mijn lijf.

Tot aan het einde van het jaar geef ik mijzelf om ervoor zorg te dragen dat de tumoren in mijn lijf kleiner worden. Want dan ben ik bijna drie en half jaar ziek en weet ik ruim 2,5 jaar dat ik terminaal ben. Dan ben ik er ook wel een beetje klaar mee. Ik heb inmiddels zoveel onderzocht en zoveel geprobeerd dat er nog maar zelden nieuwe dingen op mijn pad komen. En dat wat ik niet heb geprobeerd ken ik niet of zag ik niet zitten. Te veel bijwerkingen waren vaak de reden om iets niet te proberen. Ik zoek zoveel mogelijk uit en Aleksandra en mijn schoonouders met mij,  maar dan in het Pools. Daar zijn ze veel meer complementair ingesteld dan hier in Nederland.

In december wil ik weer een scan doen. De laatste was december 2016 ( In november preventief voor de operatie in januari en in december i.v.m. een ontsteking. De operatie heb ik afgezegd zoals jullie weten) Ik ben dan een jaar lang goed bezig als je het mij vraagt en kan niet nog meer doen. WIL niet nog meer doen. Als blijkt dat ze kleiner zijn geworden, dan ben ik goed bezig en heb ik dat daarmee ook bewezen. Ik ga er dan verder mee door en laat mij dan om het jaar scannen. ( Tenzij ik ziek word)

Als blijkt dat ze groter zijn geworden, dan blijf ik ook doorgaan met wat ik allemaal doe, maar dan weet ik dat artsen gelijk hebben en dat ik binnen 1-2-3 jaar kom te overlijden. Maar…er zijn meer dan 200 kankersoorten. Daarbij is ieder mens anders. Ieder mens reageert ook anders. Dus als het voor mij niet heeft gewerkt, geef dan zelf niet op en ga er zelf WEL mee door. Want je zult je hoe dan ook in ieder geval beter voelen dan daarvoor. En misschien ook acceptatie en berusting net als ik?

Wat jullie niet weten is dat ik vorige week dinsdag ben begonnen met een nieuw supplement. Ik neem weer meer dan toegestaan, dus dat dan weer wel. Maar het is een kruid uit de Chinese geneeskunde. Binnenkort vertel ik iets meer zodra ik mijn bevindingen kan delen. De tumoren zouden verminderen. En als dat gebeurd dan zijn mijn  nieren volop aan de slag. Indien die het niet aankunnen dien ik direct nierdialyse te ondergaan. Mijn huisarts is op de hoogte want als ik aan de dialyse moet met een lichaam vol kanker zeggen ze al snel dat het geen zin heeft, maar dat heeft het dan hopelijk wel. Ik drink 2 tot 3 liter water per dag zodat ik genoeg urineproductie heb om de nieren te ontlasten.

Ik brei er een eind aan.

Fijne avond en slaap lekker.

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *