Ga op zoek naar jouw waarheid

VLOG nummer 3
juni 5, 2017
Vlog 6 juni 2017
juni 6, 2017
Show all
Waarom ik doe wat ik doe
Goedemiddag allemaal, even geen vlog. Die komt vanavond weer 😉 Indien er hier mensen zijn die kanker hebben, dan het volgende: Ik kreeg te horen dat ik terminaal was en dat ik zelfs met behandelingen ( bestraling of hormooninjecties ) binnen 1 tot 5 jaar kom te overlijden aan mijn vorm van kanker. Misschien dat een behandeling aan slaat en ik er een jaar of twee bij krijg, maar niets was zeker en de overtuigende woorden van mijn arts kwamen heel helder binnen. Er was dus geen hoop en dat was voor mij reden om te kiezen voor mijn eigen pad.
Met andere woorden: Als mij concrete hoop was gegeven en chemo zou ook werken, dan zat ik waarschijnlijk niet in mijn eigen traject, maar zou ik net als de meesten gebruik hebben gemaakt van de reguliere zorg. Maar omdat chemo in mijn geval niet werkt en andere behandelingen hooguit voor “rek” of tijdelijke stabiliteit konden zorgen, zag ik geen toekomst voor mijzelf in het reguliere circuit en was het voor mij makkelijker dan voor anderen om de stap naar mijn eigen pad te zetten.
Ik vind het belangrijk dat jullie dat beseffen omdat ik zodra mijn opties beter waren geweest, ik ook vol overgave een regulier traject in was gegaan. Aan de andere kant heb ik de volste overtuiging dat als ik met hormooninjecties was gestart of bestraling, ik er nou minder positief zou hebben bijgestaan of misschien zelfs al zou zijn overleden.
Maar goed, dat is koffiedik kijken. De boodschap dat ik kanker kreeg kwam voor mij in ieder geval – achteraf – als geschenk. Natuurlijk hoor je het liever niet, maar wat als ik gewoon was doorgegaan en de kanker niet werd ontdekt maar in een NOG latere fase…Dan was ik er waarschijnlijk niet meer geweest. Dus de boodschap kan ik achteraf zien als DE boodschap om mij bij de les te krijgen en mezelf weer in het zadel te hijsen om weer een “normaal’, gezond en gelukkig leven te leiden.
Acceptatie
Voor veel moeilijke situaties of aangrijpende veranderingen is tijd nodig om deze veranderingen te accepteren. Maar na een paar weken tot maanden, zie je toch vaak dat de boodschap indaalt en men berusting krijgt ( Als  men in de gelukkige omstandigheid verkeerd dat men deze tijd ook gegeven is ) Het is alleen zaak dat men berusting en acceptatie vindt maar wel het volste vertrouwen in zichzelf heeft dat het lichaam in staat is veel op te lossen, zo ook mogelijk de kanker.
Kanker wil jou iets duidelijk maken
Kanker zie ik niets anders dan een signaal vanuit het lichaam om aan te geven dat je dingen anders moet doen. Ik geloof er in dat er al enige tijd iets aan jou knaagt wat je dient te verwerken. Soms is dat iets wat heel duidelijk is, maar soms is het ook onbewust aanwezig. Pijn, verdriet, rancune vanuit een ver of recent verleden. Afijn, tijdens mijn zoektocht naar genezing vielen heel veel puzzelstukjes langzaam in elkaar en besefte ik mij dat kanker een heel complexe ziekte is, met soms heel eenvoudige methode om haar bijna te omarmen om het lichaam te verlaten.
“The truth about cancer”
Geleidelijk aan kom ik daar op terug, maar voor mensen met kanker zou ik het volgende willen aangeven: Ga naar youtube en tik in: “The truth about cancer” of “Cancer the forbidden cure”. Ik heb werkelijk alle documentaires gezien. En als je eenmaal begint kom je meer en meer tegen. Het leerde mij dat de reguliere zorg ten aanzien van kanker ( maar ook meerdere chronische ziekten ) andere belangen heeft dan de patiënten. Vandaag de dag worden er meer en meer vragen gesteld over dure behandelingen als chemo en over de werking er van.
Artsen willen ons oprecht beter maken
Wat het mij heeft geleerd is dat onze artsen ons oprecht beter willen maken, maar in bijna alle gevallen weinig tot niets weten over het complementaire uit de natuur of over voeding. Dat maakt voor mij dat de reguliere zorg “beperkt” is omdat het niet kan putten uit het beste van twee werelden.
Dus is het aan de patiënt zelf om haar regie in handen te nemen en haar eigen weg uit te stippelen. En dat is waar het om gaat. Vertrouwen krijgen in jezelf en van jezelf leren houden. Beter dan ooit leren luisteren naar je lijft. Alles komt aan bod. Maar probeer eerst de reguliere zorg te begrijpen en ontdek of jij na het zien van de documentaires net als ik werd getriggerd door de complementaire mogelijkheden.
Omarm jouw behandeling met liefde
Hoe dan ook is het belangrijk dat je te allen tijde doet waar jij je goed bij voelt. Waar jij volledig in gelooft. En het kleine beetje twijfel heb ik ook, maar ook daar leren we mee om gaan. Of jij nu volledig achter een chemo behandeling staat of volledig achter een complementaire behandeling of misschien wel een mix? Het gaat er om dat jij er in geloofd. Net als ik. Ik geloof heilig in wat ik doe. En dat ging echt niet van vandaag op morgen. Maar door mij veel te verdiepen en van alles uit te proberen weet ik inmiddels heel goed wat ik wel en niet wil en als ik iets omarm dan is dat met liefde en vol overgave.
De kracht van placebo
Het placebo effect is dusdanig serieus dat ook het Erasmus het niet kan ontkennen en er onderzoek naar doet. Hoe kan het dat mensen met een placebo medicijn genezen van soms de meest ernstige kwalen? Precies: Omdat men er volledig in geloofd. De mens is zo krachtig dat het in staat is om veel problemen op te lossen. Maar niet door er mee in gevecht te gaan.
Voer geen gevecht tegen kanker
Mensen die vechten tegen kanker, komen als je het mij vraagt bedrogen uit. Kanker moet je omarmen. Met liefde je lijf uit….plassen en zweten 😉 Indien je hoopt op een wonder pil, dan denk ik dat je bedrogen uit komt. Veel mensen die schoon worden verklaard door chemo of een andere reguliere behandeling als bijvoorbeeld chirurgie, krijgen vaak binnen enkele jaren kanker terug en vaak erger dan er voor en veel mensen komen alsnog te overlijden. Hoe komt dat? Ik denk omdat men de oorzaak niet heeft weggenomen. En die oorzaak zoek ik in de psyche van de mens.
Biologika Nederland
Als sinds mijn eerste interviews van 2 jaar geleden voelde ik heel sterk dat kanker bij mij zijn intrede kon doen door langdurige stress en verdriet. Toen ik vorig jaar november een 4 daagse training had bij www.biologikanederland.nl welke de leer van dr. Hamer predikt ( Een Duitse oncoloog die 30 jaar geleden zijn zoon verloor en zelf prostaat kanker kreeg. Hij onderzocht of er verbanden waren tussen zijn verdriet en de kanker….en dat was er ) Voor mij was dat thuis komen. Ik voelde gelijk dat ik niet achterlijk was en dat er dus meerdere mensen hetzelfde gevoel hadden en er ook onderzoek naar hadden gedaan. Al met al door te surfen werd meer en meer helder en kreeg ik meer en meer vertrouwen in de “andere” mogelijkheden dan de traditionele chemo, prrt, hormooninjecties, immunotherapie etc. etc.
Tegenstrijdigheden
Ik kwam op zoveel mooie methoden uit dat als ik iets hoorde, ik gelijk het hele internet afstruinde om te kijken of dat middeltje bij meer mensen en landen bekend was. En dan kom je soms bedrogen uit. Want bijvoorbeeld vitamine C is zo krachtig en zou je onbeperkt kunnen innemen omdat je een te veel gewoon uitplast. Maar zo zijn er ook sites die dat tegenspreken. En zo kom je er achter dat heel veel waar je in eerste instantie enthousiast over was door anderen de kop wordt ingedrukt. En dan is het aan jou om daar de waarheid uit te ventileren. Jouw waarheid.
B17
Nog een voorbeeld: Vitamine B17 is gif voor kanker. Google maar. Je mag er niet te veel van nemen want dan vergiftig je jezelf. Ik kocht potjes met gemalen abrikozenpitten. Hier zit namelijk een hoge concentratie B17 in. Bakkers gebruiken dit voor bitterkoekjes. Het geeft die specifieke smaak. Ik pakte drie maal daags 2 theelepels met water. Omdat het vrij prijzig was kocht ik op een gegeven moment abrikozenpitten en kauwde er op. Je ziet sites waarop staat dat je niet meer dan 2 pitten per dag mag nemen omdat je jezelf vergiftig. Ik kauwde zeker een half jaar lang op 30-40 pitten per dag. En….ik voelde me best aardig. Los van dat ik er bij liep te braken omdat het niet te doen was. Zo goor!!!
MSM poeder
Idem MSM poeder. Vol van mineralen. Voorkomt blijkbaar o.a. dat je melkzuur in je bloed krijgt. Een euvel waar veel kankerpatiënten last van hebben. Niet te harden hoe goor de bittere smaak, maar ook zo goed! In Duitsland kocht ik een kilo voor 12 euro geloof ik. In Nederland een heel stuk duurder. In Duitsland kocht ik het bij een bedrijf wat pretendeerde dat het goed is bij gewrichtsproblemen bij paarden en honden. Ik kocht het gewoon en ik heb er zeker twee kilo van opgegeten….in de hele periode. Ontzettend goor en voor paarden en honden. Maar….MSM is MSM als je het mij vrraagt? En misschien ook niet, maar het was MIJN waarheid en ik en niemand anders bepaald waar ik mij te goed aan doe. Wat goed is voor een paard kan ook goed zijn voor mij? Geen idee? Het gaat er om dat je snapt dat je je eigen weg moet ontdekken. Daar waar jij je goed bij voelt pak je op en probeer je. Ieder mens is anders en reageerd ook anders. Ik doe ook echt alleen dat waarvan ik denk dat lijkt me iets. Als ik twijfel doe ik het niet. Simpel!
Werk aan je mindset en hou van jezelf
Wist je dat mensen die niet in een behandeling geloven al is deze net zo goed, soms alsnog komen te overlijden??? Je kunt met gedachtenkracht zoveel moois bereiken. Ik heb diverse methoden bij elkaar genomen om uiteindelijk mijn eigen methode te ontwikkelen. De vergevingsleer ho’onoponopono, affirmaties, mediteren, bewegen, bewust eten en drinken. Allemaal facetten die van belang zijn om remissie op gang te brengen. En we zullen zien of ik gelijk krijg? Maar al krijg ik het niet; Wat ik nu al heb bereikt is zoveel waard. Ik ben gelukkiger dan ooit te voren en ben niet bang voor de dood. Ik wil leven, laat ik dat voorop stellen, maar meer en meer wordt ik realxed en kijk ik naar de wereld vanuit een roze bril. Kan het moeilijk uitleggen en ik ben er nog lang niet.
Ik kan mij nog enorm opvreten als anderen hun ongezoute mening openbaar ventileren, maar totaal niet weten waar ze het over hebben. En alle goed bedoelde adviezen van mensen die niet begrijpen dat het voor mensen met kanker niet altijd even makkelijk is om je op te peppen. Mensen met kanker hebben vaak te maken met angst en pijn, onzekerheid en machteloosheid. We kunnen daar wel makkelijk tegen zeggen je moet dit of je moet dat, maar die boodschap komt soms niet eens binnen omdat men gevoelsmatig in een andere wereld leeft. Een wereld ver van de maatschappij waarin men zich alleen en machteloos voelt.
Patiënten moeten bij de hand genomen worden en wat men ook verkiest het is aan de patiënt zelf. Het is zijn / haar leven. Alleen is het dan wel zaak dat een patiënt bewust is van de keuzes en mogelijkheden die er zijn. En daarvoor probeer ik middels deze groep te zorgen dat jullie geïnformeerd worden en handvatten krijgen om zelf op onderzoek te gaan. Kijk eens naar deze site: www.kankerheverder.nl Inmiddels is de dame in kwestie overleden, maar zij heeft zoveel gedocumenteerd, dat je heel veel moois kunt vinden, waar je weer verder mee op onderzoek kunt. De site is na het overlijden van Anneke in beheer gekomen bij Henk Fransen, een arts die zich volledig heeft toegewijd aan het complementaire, maar predikt het beste van twee werelden te verenigen. Hij heeft een visie en droomt er van om het eerste medicijnloos ziekenhuis in Nederland te starten. Geen idee of het er ooit komt vanwege de uiteenlopende belangen, maar tot die tijd trek ik mijn eigen plan en dat bevalt mij nog steeds.
Verdiep je internationaal
Zoek ook in het Engels! In Nederland zijn we complementair niet sterk ontwikkeld. Er is veel kennis, maar er mag weinig tot niets gepubliceerd worden. Vraag maar eens bij de Kruidvat of kurkuma goed is tegen kanker? Het staat niet op de potjes….omdat het niet wetenschappelijk bewezen is. Ze mogen er niet over spreken. En wat dacht je van Dr. Vogel? Schreef al in 1988 een boek over kanker en over zijn kruiden. Als je naar zijn site gaat dan kom je nergens iets tegen, tegen kanker. Nergens. Waarom niet? Omdat als je maar verteld dat iets goed schijnt te zijn tegen kanker dan krijg je al een dikke boete. Tenzij het wetenschappelijk bewezen is. En…dat wordt het natuurlijk niet. Want iets uit de natuur, wat iedereen kan telen of goedkoop kan kopen zal nooit geaccepteerd worden door de reguliere wetenschap omdat men daar niks aan verdiend. Het valt simpelweg niet te pattenteren!
dr gabor lenkei
En het gaat veel verder terug. Al begin vorige eeuw toen oa. De Rockefeller groep in Amerika begon te investeren in universiteiten om oa. Lesstoffen aan te passen naar de moderne tijd. In 30 jaar is toen alles over voeding en alternatieve geneeswijzen uit de lessen gehaald en alles mbt medicijnen toegevoegd zodat bij ieder kwaaltje wat een patiënt kan hebben direct een passend medicijn of behandeling uit het reguliere circuit staat. En dat maakt dat belangen afwijkend zijn van reguliere artsen en complementaire artsen. Een arts doet met recht aan medicijnleer. Maar we kunnen het onze reguliere artsen dus niet kwalijk nemen dat zij weinig tot niets over het complementaire weten, omdat zij immers nooit iets hebben geleerd over voeding en alternatieve methoden. Maar ons “systeem” is zo aangepast dat het grote geheel draait om geld, geld en nog eens geld. Dr. Gaboor Lenkei is zeker de moeite waar om eens naar te googlen. Hij schreef er een boek over wellke ook in het Nederlands te verkrijgen is.
Met bovenstaande wetenschap krijg je behoorlijk wat uitzoekwerk om jouw waarheid te vinden. Of er kwartjes gaan vallen of niet is niet van belang. Het gaat er om dat jij JOUW weg vindt! En al staat deze haaks op wat ik doe, dan nog is het JOUW weg en JOUW waarheid net als alles wat ik schrijf MIJN waarheid is. En het mooie is dat ik geloof in dit alles en dat mijn geloof niet wetenschappelijk bewezen hoeft te worden omdat het anders een feit is. Zou je denken dat er wetenschappers zijn die geloven in god??? Ik denk het wel. En daarmee kan dus ook een wetenschapper geloven in iets wat nooit bewezen is. Laat ons patiënten dan ook in onze waarde en laat ons “geloven’ in waar wij ons goed bij voelen.
Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.