Angst en onzekerheid

Krachten bundelen met andere goede doelen
juni 23, 2017
Bloedarmoede
augustus 4, 2017
Show all

Mensen vragen mij regelmatig of ik geen angst heb? Of maken de opmerking dat ik mijn angst weg lijk te drukken? Wel, ik heb angst en onzekerheid. En dat heb ik meerdere keren per dag.

Inmiddels weten jullie dat ik zodra ik stoned wordt ik de tumor in mijn long extra voel steken. En sinds het gebruik van een nieuw supplement wat tumoren schijnt af te breken voel ik de steken zelfs overdag. Stoned worden doe ik namelijk alleen net voordat ik naar bed ga. En soms met THC aan het begin van de avond als ik het huis niet meer uit moet. CBD vlakt het stoned worden af en zorgt dat ik scherper blijf.

Maar de steken die ik voel zijn soms zodanig heftig dat ik er onzeker van wordt. Meerdere malen per dag. De steken zijn soms niet te ontkennen. Ik doe mijn best om ze te negeren maar de laatste paar weken waren ze soms er heftig. Het is lastig uit te leggen, maar het voelt als prikjes van een dikke naald? Een scherpe pijn.

Zoals de meeste van jullie weten geloof ik ook in remissie en hoop ik ter zijner tijd remissie aan te tonen of zelfs genezing? Ik weet dat het apart klinkt gezien mijn diagnose, maar ik heb geen keus en kan niet anders dan mij volledig te richten op mijn genezing door mijn mindset en door bewuster te leven in alle facetten.

Ik weet en voel ook tussen de regels door dat veel mensen waardering hebben vanwege mijn positiviteit en doorzettingsvermogen, maar voel heel duidelijk dat vele denken dat ik alsnog kom te overlijden aan deze ziekte omdat niemand bespaard blijft met deze weinig voorkomende vorm en omdat de wetenschap dit ook erkend. Maar toch blijf ik er bij dat er mogelijkheden zijn voor remissie. Ik geloof er heilig in en met alles wat ik doe zorg ik ervoor dat mijn angsten niet de overhand krijgen.

Maar snappen jullie dat ik remissie MOET aantonen omdat ik anders gewoon één van de vele positievelingen ben die komt te overlijden aan kanker?

Los van het feit dat er veel mensen genezen. Of door reguliere behandelingen of door een complementaire aanpak. En dat zijn geen wonderen. Wonderen bestaan als je het mij vraagt niet? Ik denk dat deze mensen heel bewust gekozen hebben om het anders te doen dan voorheen en kanker zagen als een boodschap.

Maar wie ben ik? Ik besef mij heel goed dat er situaties zijn die niet uit te leggen zijn. Hoe kan een kind ziek worden? Waar komt dat vandaan? Is dat domme pech? Ik vind het lastig en Biologika heeft daar wellicht antwoorden op. Maar ondanks dat er meer dan 200 soorten kanker zijn, is de basis van kanker te wijten aan verzuring van ons lichaam. Zuurstof te kort. Op dat moment kan kanker zich ontwikkelen en heeft het immuunsysteem niet veel meer te zeggen.

En de onderliggende oorzaak daarvan zoek ik in de pshyche van de mens. Of dat juist is weet ik niet, maar ik ben van plan om het te bewijzen. Vandaar dat ik alles op alles zet om straks aan te tonen dat alles wat ik doe mij goed heeft gedaan.

En – nogmaals – stel ik kom toch te overlijden en de artsen krijgen gelijk, dan heb ik bereikt dat ik berusting heb en acceptatie. Ik blijf zeggen dat dit een heel gewin is voor patiënten die vaak uitzichtloos en angstig zijn.

Onlangs ben ik in het huwelijksbootje gestapt met mijn levenspartner Aleksandra. Vele verklaren mij voor gek en evenveel mensen snappen dat ik wil genieten en alles wil aanpakken. Voor mij is het gewoon een bevestiging van twee mensen die elkaar hebben gevonden en elkaar niet meer los willen laten. Twee keer eerder had ik dat gevoel, maar bleek het lastig te zijn om bij elkaar te blijven. Ik ben gewoonweg niet de makkelijkste om mee samen te leven. Ik heb twee mooie relaties achter de rug en koester het contact met beide ex partners. We houden gepaste afstand maar ik probeer er te zijn als ik nodig ben.

Mij verdedigen doe ik niet langer. Het waren mijn beslissingen en zo goed en kwaad als ik kon heb ik mijn beslissingen doorgezet, wetende dat dit achteraf gezien de beste beslissingen waren voor beide partijen. Echt handig was ik misschien niet, maar hoe lastig ook kwam alles vanuit mijn hart.

Enkele weken geleden startte ik een groep op Facebook waar mensen mij interactief konden volgen in alles wat ik doe. We leerden van elkaar. Gezonden mensen die preventief veranderingen wilde aanbrengen in hun leven, maar ook zieke mensen. Ik ben er onlangs mee gestopt. Het kost te veel energie en ik wil mij focussen op het schrijven van een boek en ik wil structuur aanbrengen in alles wat ik doe en wat ik te melden heb.

Deze zomer gaat mijn energie uit naar het varen met de sloep. De foundation staat op eigen benen en werft donaties middels diverse acties Ik ben niets dan founder en leg verantwoordelijkheid af aan het bestuur. Er is zoals bekend een ANBI status aangevraagd voor openheid en transparantie naar de buitenwereld. E.e.a. heeft maanden in beslag genomen omdat wij afhankelijk waren van derden, maar de aanhouder wint en arbeid loont.

De sloep wordt met mij als schipper ook commercieel ingezet zolang ik daar de energie voor heb en mijn tijd zelf kan indelen. Op  die manier ontlast ik de stichting en is het makkelijker om de sloep te laten varen gezien hier ook de nodige jaarlijkse investeringen bij komen kijken.

Ik word hierin enorm gesteund door enkele ondernemers welke flexibel zijn en mij de tijd geven alles op te pakken. Ik heb de nodige afleiding en wordt gedwongen creatief te zijn in alles wat ik doe wat weer op een positieve manier ten goede komt aan mijn ziekte, want stress krijg ik er allerminst van. Ik wil meetellen en neem mijn “mankementen” op de koop toe.

Na de zomer start ik met lezingen / seminars om mensen te informeren, inspireren en motiveren verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van hun eigen gezondheid. Middels eenvoudige en concrete handvatten leer ik ze dat zij in staat zijn om in 90 dagen een totaal andere kijk op het leven te hebben en zich energieker dan wel relaxter te voelen dan ooit!

Natuurlijk is niemand hetzelfde, maar de methoden die ik toepas zijn in sommige gevallen eeuwenoud. En vele coaches prediken deze wijsheden. Wat mij betreft is het oude wijn in nieuwe zakken. Ik doe er alleen een beetje jus en levenswijsheid van mijzelf bij, maar weet vanwege juist mijn achtergrond als terminaal patiënt dat ik spreek als ervaringsdeskundige en dat geen enkele geleerde daar tegenop kan.

Ik bedoel dit alles behalve arrogant, maar ik ben een man van de praktijk. Een autodidact. Heb heel veel moeite om een boek te lezen. En heb er in mijn leven slechts twee uitgelezen. Een roman en het boek van Andre Hartel: “Doodmoe van kanker”. Verder staat mijn boekenkast vol, maar las ik vaak de essentie en gebruikte ik google om zaken uit te zoeken en uit te proberen! Ook youtube is een vriend geworden. Urenlange documentaires heb ik bekeken en in mij opgenomen.

Hoe ons lichaam werkt weet ik in grote lijnen, maar vraag me niet hoeveel cellen we hebben en wat er precies aan chemie gebeurt in ons lichaam? Om maar te zwijgen over alle benamingen. Niet dat dit niet belangrijk is, maar daar zijn anderen voor die dit super kunnen uitleggen. Ik weet wat er nodig is om gezond door het leven te gaan en wat het doet is aan mij te zien! Ik ben al sinds november longontsteking vrij en heb mijn Ventolin en Foster nog steeds niet gebruikt en in de prullenbak gegooid. Dat is wat telt!

Oplossingen zijn soms zo eenvoudig dat we er met zijn allen langsheen kijken. Vandaar dat ik een pragmatische aanpak verkies voor een wetenschappelijk onderbouwde presentatie. Ik doe wat ik doe en het voelt goed. En als het mij goed gaat, dan denk ik dat iedereen er baat bij kan hebben. Ziek of niet? Preventie is van uiterst belang in onze huidige maatschappij waar helaas veel meer mensen dan ooit te voren kanker krijgen of andere chronische ziekte en waar helaas nog steeds meer en meer mensen aan komen te overlijden. We kunnen niets doen, maar neem verantwoordelijkheid over uw eigen gezondheid. Ik heb een geweldige arts waar ik mooie gesprekken mee voer, maar bepaal te allen tijde zelf wat ik wel of niet doe. En mijn ziekte? Gelooft u dat ik zeg dat ik niet eens weet waar de kanker allemaal zit? Ik heb een 30 tal tumoren geteld. Het is mij ooit uitgelegd en de de email toegestuurd. Maar tijdens de uitleg zat ik in een roes en kwam er maar weinig binnen. En al dat Latijn, daar snap ik werkelijk niks van? En heel eerlijk boeit het mij echt niet waar het zit. Wat telt is hoe ik mij voel. Dat is mijn waarheid en daar kan niemand een spelt tussen krijgen.

Vele coaches en psychologen hebben geleerd om u de juiste weg te wijzen. Ik ben alles geleerd, maar ben als ik dat mag zeggen ervaringsdeskundige en daar kan geen wetenschappelijke studie tegenop!

Na deze zomer start ik met de motivatie & inspiratiesessies voor bedrijven en hun personeel en voor u als individu. Ik ben er zeker van dat mensen hier iets mee gaan doen. Als men het 90 dagen weet vol te houden, dan kan het niet anders dan dat er een positieve verbetering voelbaar moet zijn. Een maand is te kort. Al vorig jaar bedacht ik de 90 dagen challenge en op dit moment is de tijd om de koe bij de horens te pakken.

Het leven is te mooi om te wachten op een diagnose zoals die van mij alvorens u actie onderneemt. En het mooie van alles is dat als u zichzelf 90 dagen op nummer 1 zet, u een basis legt voor een nieuwe toekomst, want de handvatten die ik aanreik maken misschien zelfs uw dromen mogelijk.

Maar first things first: Uw gezondheid en persoonlijk geluk is het belangrijkste wat er is.

Ik stap onder de douche en ga gezellig bij mijn ouders eten.

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *