Bloedonderzoek is binnen

De tweede ronde
augustus 19, 2017
Drie jaar verder. Tot hier en niet verder!
oktober 11, 2017
Show all

Eergisteren belde mijn huisarts. Het bloedonderzoek is binnen. Kort: de leverenzymen waren verhoogd maar zijn weer gedaald en mijn HB is nu 7,5. Ik ga ervan uit dat deze weer stijgt want als ik gezond ben dan zit deze bij mij tussen de 10 en de 11. Dus nog wat werk te verzetten.

Wat wel apart is, is dat mijn ijzerhuishouding compleet van slag is? De waarden zijn hoger dan normaal. Er zou sprake zijn van Anemie. Ik dacht dat dit alleen van toepassing is bij lage waarden? Maar blijkbaar ook bij te hoge waarden? Ben natuurlijk geen arts. Maar kan mij wel voorstellen dat tumoren aan het fermeteren zijn en dat dit afval in mijn bloed komt en zorgt voor deze misleidende waarden?

Als dat zo is, dan kun je de resultaten op een heel andere manier bekijken dan de reguliere zorg doorgaans doet? Nogmaals ik ben maar een leek en denk waarschijnlijk te simpel? Maar uiteindeljk is hoe ik mij voel ook een belangrijke pijler? Los van het vele hoesten en de groene klodders die me om de orgen vliegen gaat het best aardig. Ik heb mij echt vele malen beroerder gevoeld. Geloof mij 😉

Het plan is om nu toch echt binnen afzienbare tijd een scan te plannen omdat ik heel graag wil weten hoe ik ervoor sta? Meten is weten. Ik wil weten wat al die maanden THC, supementen, gezond leven en het Chineese kruid wat ik alweer vier maanden slik heeft gedaan? Het is gissen. Ik ben weer benauwd en heb afgelopen maandag kou gevat op de scooter. Al met al ingredienten voor een longontsteking?

 

Ik wil perse weten hoe ik ervoor sta nu? En aan de hand van de uitslag maak ik een plan. Ik overleg met de artsen maar bepaal uiteindelijk zelf mijn weg. Ik wil dat het mijn beslissing is en dat ik er zonder twijfel volledig achter sta. Gaat het niet goed dan is het mijn eigen verantwoordelijkheid.

Overledenen

Helaas is Joop ons ontvallen, de vader van een goede vriendin. Ik was een maand geleden bij hem en had bewondering voor zijn humor. Maar ik kan mij goed voorstellen dat zijn overlijden rust geeft. In de eerste plaats voor hem en in de tweede plaats na verloop van tijd voor zijn familie en dierbaren. Niet iedereen is hetzelfde. Iedere kanker is anders. Er speelt zoveel mee. Leeftijd etc. Maar ik blijf het zeggen: heb vertouwen en wees niet bang hoe moeilijk dat ook is.

Ook kreeg ik het bericht dat Sylvia is overleden. Even geleden alweer, maar het is mij ontgaan?? Ik leerde haar op Hyves kennen. Afgelopen week zou zij 60 geworden zijn. We hebben altijd fijn contact gehad en dat heb ik nu met haar dochters.

Ik condoleer hierbij de dierbaren van Joop en Sylvia en wens hen veel liefde en sterkte toe. Zodra je ouder word – en ook in mijn situatie van ziek zijn -, lijkt het wel alsof er steeds meer en meer bekenden en dierbaren om ons heen wegvallen?

Ik hoop dat alle mensen die ziek zijn vertrouwen hebben in alles wat komt. Ik kan niet verlangen dat iedereen zo sterk is als ik, want nogmaals is iedereen anders en iedere ziekte anders.

HENK FRANSEN

Maar heb vertouwen en geloof in dat wat komt altijd goed is. Ik sprak er al menig maal over. Het toverwoord voor velen kan “berusting” zijn. Berusting is ook een vorm van genezing. Holistisch arts Henk Franssen noemde het al. En hij heeft gelijk! Alle puzzelstukjes komen samen. Ik ben en blijf altijd kritisch, maar door met Henk in contact te treden ben ik hem meer en meer gaan begrijpen en respecteren.

Ik attendeerde jullie al eerder op Henk Franssen en zijn “Eerste Hulp Bij Kanker” programma.Inmiddels komt Henk er mee uit. Check deze linkjes en overtuig jezelf van deze waardevolle reeks aan materiaal waar Henk je meeneemt in alle facetten die jij als patient of dierbare van een patient kunt voorstellen. Bijna 100 videos aan waardevol materiaal!

Henk is een zeer gepassioneerd arts wat je direct ziet aan de manier van zijn presenteren. Jullie mogen zeggen en vinden wat je wilt, maar voor mij is Henk de Nederlandse Tie Bollinger. ( van Tie heb ik alle docus gezien dus ik weet waar ik het over heb) Geef je op via onderstaande linkdoor op het plaatje met Henk te klikken. Je kunt enkele gratis video’s bekijken de komende periode.

Als ik weer wat te melden heb horen jullie mij.

 

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *