Toch maar weer begonnen met THC…en ik vertel je hier waarom…

Na meer dan 2 jaar intensief THC gebruik een pauze
oktober 15, 2018
Voetzolen en een kleine update
februari 9, 2019
Show all

Mensen, weet dat je altijd en onvoorwaardelijk een keuze hebt…al is het misschien de keus uit twee lastige situaties…het is wat het is…en dat is feitelijk en pure wetenschap.

Maar het is aan jou en niemand anders wat en hoe jij ermee omgaat. Hoe jij ernaar kijkt en wat jij toestaat wat het met je doet…Mensen zeggen vaak te snel: “ik snap het” of “ik weet het wel”, maar zolang ik vragen krijg van mensen: Edwin waarom dit of waarom dat? En als …. Maar….Als ik dit hoor….Dan heb je het nog steeds niet begrepen!!

En het gekke is…dat ik voor mijn gevoel bijna 49 jaar heb geslapen???? Pas nu ik terminaal ziek ben begin ik de essentie van het “geloof” te snappen? Verklaar mij maar voor gek! Ik weet bijna zeker – kan het nooit bewijzen – dat maar weinig mensen ECHT geloven in (een) god. Wie of wat dan ook? Met alle respect is dat om het even.

Waar het om gaat is te kunnen geloven in “iets”…. maar vooral en bovenal in “jezelf” , want daar ligt de basis. Je krijgt wat je geeft. Het Universum resoneert. En deze “wetenschap” zorgt er voor dat ik met mijn mindset – en de “extra” hulp van enkele supplementen -, remissie heb!

Want het is reeds aan de gang. Ik voel het aan alles! En ruimte voor twijfel is er niet langer. Ik heb namelijk mijn “negatieve” “referentiekaders” herbeleeft en ze een plek gegeven. Alsof ik ben herboren met alle ervaringen die in dit leven hebben gebracht waar ik nu ben.

Dit is een reactie op een post op Facebook, maar ik denk ik maak er maar een blogje van omdat ik al een tijdje niets van mij heb laten horen. Ik ben best okay, al heb ik de nodige pijntjes. Maar ik merk en besef mij nu meer dan ooit dat het mij niet gaat helpen jullie hiermee tot last te zijn. Misschien ben ik jullie niet tot last, maar wat heb ik er aan om alleen maar te zeuren? Ik krijg dat dubbel en dwars terug! Laat ik maar beter “voorzichtig” zijn met wat ik denk.

Wie van jullie heeft “The secret” op Netflix of elders gekeken? Dat is waar het om draait. Daar ligt de oplossing voor de problemen die wij zelf hebben gecreëerd! Echt! Feiten zijn feiten, maar de manier waarop jij ernaar kijkt is bepalend voor wat het met jou doet en wat het je zelfs “AAN” doet! #Hetiswathetis is niet zomaar een paar eenvoudige woordjes bij elkaar. Het is waar je alles uit kunt ontleden. Maar het is voor mij niet compleet met: EN NU IK! Of het besef dat ik er iets van moet maken, want niemand anders hangt voor mij de slingers op. Op het moment dat ik verwacht dat een ander mijn rekeningen betaald…..dan kom ik van een koude kermis thuis.

Wat ook de reden is dat ik mijn rekeningen “NIET” kan betalen! Dan nog lag het aan jou! En dat is voor sommigen heel lastig te bevatten en er zullen mensen zijn die mij veroordelen…Dan heb je het wat mij betreft nog steeds niet begrepen. Want het zit toch echt allemaal en alleen IN jou! ( Ik heb er zelf nog veel moeite mee, maar nooit langer dan enkele minuten )

Zoals Wayne Dyer zegt: Je wordt gebeten door een slang. Daar ga je niet dood aan. Maar na de bij is het, het vergif wat door je aderen stroomt, waaraan je uiteindelijk komt te overlijden.

Ik luister nu al ruim drie jaar naar diverse levens coaches en bewonder hun allemaal. Ze hebben allemaal een bepaalde kijk op het leven en bij de essentiële snijvlakken komen ze elkaar tegen en is er niets dan synergie in de onderling gebruikte theorieën. Maar…toch…..en dankzij alles waarin ik verkeer….denk en voel ik dat ik met “Het is wat het is en de rest is aan jou”…ligt bij jou….wat maakt het uit! Het kan zelfs mijn naam zijn…of jouw naam? ….snap je!? Ik denk het pas te snappen na bijna 49 jaar. En wie zegt mij dat ik het daadwerkelijk snap? Niemand! Dat is een gevoel. En sterker nog: Niemand hoeft mij of “het” te snappen, want het is wat het is en ik heb er geen trek in mij negatieve gevoelens teruggekaatst te krijgen uit het universum. Leven en laten leven. ik vertel wat mij waarheid is en het is aan jullie wat jullie ermee doen. Al druk je er behang van? Ik vind het helemaal ok. Dat wat jullie ermee doen of er niet mee doen is alles bepalend voor degene die dit leest!

Degene die dit leest kan er namelijk iets mee doen, of er juist niets of “IETS” niet mee doen. Zo eenvoudig is het en zo eenvoudig zal het altijd blijven. het is aan jou en niemand anders! Snappen jullie nu de essentie en kracht achter: Het is wat het is? Ja / Nee?

Ik wens jullie een fijne avond, want mij zal het worst zijn 😉

Heb je het wel begrepen?

Of je het wel of niet snapt is mij om het even.

Maar als je het snapt is het onbetaalbaar!

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *