De eerste trainingen bij solve

Edwin Stokkink
Bioresonantie therapie
september 11, 2015
Edwin Stokkink
Geen behandelingen
september 16, 2015
Show all
Edwin Stokkink

Weer sporten na lange tijd

Vorige week donderdag 10 september hadden Wilma en ik onze eerste personal trainingssessie bij Solve. Niemand minder dan Raoul (één van de twee eigenaren) liet ons kennis maken met de trainingsmethode van deze bijzondere sportschool.

Bijzonder omdat het in tegenstelling tot de meeste scholen niet gericht is op kwantiteit, maar puur en alleen kwaliteit. Dat vindt je terug in het interieur wat een serene rust uitstraalt alsof je ergens in een kuuroord in Scandinavië beland bent. Een robuuste uit natuursteen ontsproten bar en zorgvuldig gekozen kleuren die vanuit de huisstijl overal in het pand terug komen.

Het verbaasde mij dat er nauwelijks trainingsapparaten te vinden zijn? Twee roeimachines en that’s it! Wel hier en daar gewichten en diverse opstellingen waar je aan kunt hangen en trekken. Maar wat ging er gebeuren? Ga ik mij hier goed bij voelen? Ik ben immers de traditionele sportscholen gewoon waar je zelf aan de gewichten trekt en je ieder apparaat kunt vinden die je je kunt bedenken.

We waren een half uur te vroeg, maar Raoul was al aanwezig en liet ons binnen. De intake die we enkele weken geleden al hadden gehad kreeg een korte herhaling. De klik is er over en weer en dat maakt dat we ons goed voelen om ons hier het zweet in de rails te werken.

De oefeningen lijken in eerste instantie zo simpel. En zijn absoluut niet gericht om een bodybuilder uiterlijk te kweken. Alles is er op gericht om door middel van het gebruik van in eerste instantie je eigen lichaam, alle spieren los te maken en alle spieren die je hebt te gebruiken met als doel je torso te ontwikkelen. Dat is de basis van waaruit jij je kracht krijgt. En alles op een dusdanige manier, dat je weer beseft dat je alle spieren ook echt hebt. En dat hebben we geweten. De eerste drie dagen stonden we stijf van de spierpijn. Maar wat een fijn gevoel. Dat stofje wat aangemaakt word tijdens het sporten was aanwezig en al snel hadden we het gevoel op de goede weg te zitten met deze voor ons nieuwe manier van sporten en begeleiding.

Net als vandaag 14 september bij Boy, de andere Solve eigenaar en coach, hadden wij het gevoel in goede handen te zijn. Gewoon rustig beginnen en je grenzen opzoeken zonder dat je blessures krijgt. En als je op een gegeven moment denkt nu kan ik verder en heb ik aan mijn eigen lichaam niet voldoende bevrediging om tijdens de oefeningen te verzuren of mijn grens te vinden, dan maken we gebruik van gewichten om de oefeningen langzaam aan te verzwaren.

Maar vooralsnog is dat niet het geval en moeten we eerst in de modus komen dat sporten weer een belangrijke bezigheid word waar we achter staan en waar we ons fijn bij voelen. En die stok achter de deur lijkt niet nodig. Niet omdat ik in de eerste plaats samen met Wilma train wat ik zelf erg fijn vind. We kunnen namelijk ook thuis samen de betreffende oefeningen doen. Maar ook omdat we zoals ik al aangaf in goede handen zijn bij mannen die weten tot hoe ver we kunnen gaan en ons bijsturen zodra we een oefening niet goed doen. Het moet dus wel heel gek lopen willen wij een blessure krijgen.

En het mooie van alles is dat Raoul en Boy twee mannen zijn! Ik mag van mezelf af en toe de pussy uithangen en hoef me namelijk niet zo nodig te bewijzen. Dat zou tegenover een vrouw wel anders zijn geweest 😉

logosolve

Ik zal zo af en toe bloggen over onze ervaringen bij Solve en wil de trainingen aldaar onderdeel laten uitmaken van mijn nieuwe levensstijl. Sporten is belangrijk. Maar wel op de juiste manier. Een gezond lichaam is onontbeerlijk in mijn situatie en alles wat mijn gezondheid kan stimuleren onderzoek ik en pak ik aan. Maar sporten is voor iedereen belangrijk. Zeker in deze maatschappij waarbij we worden geleefd en veel mensen een excuus zoeken om maar niet te hoeven sporten. Sorry, ik heb geen tijd. Welke smoes heb jij? Hoe houdt jij jezelf al jaren voor de gek?

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *