Beste Henk Franssen

Ik heb mij opgegeven voor een traject….
september 18, 2016
Edwin Stokkink
De zoveelste longontsteking
oktober 9, 2016
Show all
Edwin Stokkink

Onderstaand een Facebook bericht welke ik op de Facebookpagina van Henk Franssen plaatste vandaag 9 oktober 2016. Geen idee of het bericht is geaccepteerd, maar ik is mijn mening zoals ik op dit moment Henk Franssen en zijn dienstverlening ten aanzien van Chi Neng Qigong beleef.

sierlijn
Beste Henk Franssen, ik heb voor veel van jouw lezingen, opvattingen en zienswijzen respect. Niet met alles ben ik het eens, maar dat hoeft ook niet. Maar de manier waarop jij Chi Neng Qigong, dan wel Zhineng op dit moment in de markt zet, stuit mij tegen de borst en dan kan echt niet!
Ik heb mij er meer dan een jaar geleden in verdiept en heb er veel over gelezen en veel geoefend. Het is volgens mij onmogelijk om mensen op de manier zoals de workshops door jouw worden aangeboden daadwerkelijk tot zelf genezing aan te zetten. Ik weet als geen ander vanuit mijn ziekte en opgedane kennis dat daar veel meer bij komt kijken.

Dat mensen zich beter voelen is duidelijk. Je komt immers in een ontspannen status. Maar heel veel meer dan dat is het niet. Ik hecht dan ook totaal geen waarde aan de vele testimonials.
Als je dan met grote volle zalen mensen moet instrueren op de juiste wijze oefeningen te doen dan snap ik er al helemaal niets meer van en lijkt het er op dat je voor kwantiteit gaat i.p.v kwaliteit. Er komt zoveel kijken bij begeleiding en de juistheid van de oefeningen
Zelf heb ik enkele Oosterse vecht kunsten beoefend en kan ik mij goed herinneren dat de leraar les in les uit langs de leerlingen liep om de armen, de handen, de stand van de benen, het hoofd, net iets bij te draaien totdat het goed was. Het gaat in eerste instantie niet om de snelheid en de kracht waarmee je een oefening doet. Het gaat om de juistheid. En als de juistheid er in zit, komt de volgende stap naar het vergroten van je kracht en het effect. Met Chi Neng Qigong lijkt mij het niet veel anders.

En ook daar zit weer een grote valkuil voor de vele “patiënten ”die op zoek zijn naar genezing. Men kan zich wel goed voelen, maar er zijn gemakshalve al vrij eenvoudige oefeningen in het Chi Neng Qigong die juist bedoeld zijn om je beter te voelen. Echte genezing gaat veel verder. Daar is veel ervaring voor nodig.

Het grootste medicijnloze ziekenhuis van oprichter en bedenker dr.Pang Ming in China werd in 1999 al gesloten door de regering. En dr. Pang Ming werd onder toezicht gezet door de regering. Sinds dat moment staat de regering niet toe dat er in grotere groepen ( met meer dan 50 personen) Qigong wordt beoefend. Dit in tegenstelling tot de duizenden die van oorsprong het opgerichte ziekenhuis had. Daarbij laat de kwaliteit van de vele aftakkingen (vaak) ook nog wel eens te wensen over. Je kunt gewoon via Google in het Engels alles vinden. Daarnaast is dr. Pang Ming een westers en Chinees geschoolde arts en grootmeester in de Qigong. Van jongs af aan heeft hij taiji en qigong beoefent . Door dit alles had hij daarom ook het potentieel om zo’n ziekenhuis neer te zetten.

Ik heb het gevoel dat je met de Chi Neng bent doorgeslagen en je mooie werk en passie verruild voor dollartekens?

Misschien ben ik de enige die dit opmerkt? Ik ben benieuwd! Hoop in ieder geval dat je jezelf in de spiegel kunt aankijken en kunt zeggen dat je oprecht het beste met kankerpatiënten voor hebt op dit gebied….na het lezen van mijn mening.

Bedankt voor het versturen van de brief die gisteren is aangekomen naar aanleiding van jouw lezing die ik afgelopen januari met plezier heb bezocht.

Met vriendelijke groet,

Edwin Stokkink

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *