Dankbaar voor reguliere zorg

Edwin Stokkink
Ik ben geen arts
september 7, 2016
Edwin Stokkink
Mijn doel
september 7, 2016
Show all
Edwin Stokkink

antonivanleeuwenhoekziekenhuis

DANKBAAR GEBRUIK VAN REGULIERE ZORG

Ik zelf maak graag en dankbaar gebruik van onze reguliere zorg. In Nederland is alles goed geregeld en zijn onze medici goed op de hoogte van wat er mogelijk is op regulier medisch vlak. Ik bezoek regelmatig mijn artsen en onderga soms onderzoeken of bronchoscopiën. Alleen onderga ik geen behandelingen als chemo, bestraling, immunotherapie, hormoontherapie of andere van dit soort reguliere behandelingen waar de kans van negatieve bijwerkingen volgens de artsen en content op honderden internetsites groot is. Zolang ik nog een redelijke kwaliteit van leven heb is mij dat alles waard. Vergeet niet dat ik terminaal ben verklaar en het qua maken van keuzes makkelijker heb dan patiënten die nog een kans van overleven krijgen. Daarom kan ik mij heel goed voorstellen dat vele andere patiënten een andere weg in slaan.

En als het met mij in de toekomst niet meer gaat, dan weet mijn huisarts t.z.t. wat te doen….

IK VERWACHT GEEN WONDEREN

Ik zelf verwacht geen wonderen maar geef mijn lichaam de rust en de tijd waar mogelijk zo goed mogelijk te herstellen en te stabiliseren.

Mijn lichaam was niet langer bij machte om roofzuchtige kankercellen te verweren zoals dat bij “gezonde” mensen met een ‘gezond en sterk immuunsysteem wel het geval is. Een proces wat zich dagelijks miljoenen keren in ons lichaam afspeelt.

Mijn immuunsysteem lag voor mijn gevoel voor lange tijd plat en ik pleegde roofbouw op mijn lichaam. Leefde al lange tijd op wilskracht en putte mijzelf uit.

Of ik zal genezen van kanker weet ik niet? Maar langer dan mijn diagnose leven met kanker en doen waar ik me goed bij voel is het belangrijkste. En voorlopig gaat mij dat goed af. Iedereen sterft een keer en de één wat eerder dan de ander. Daarom moeten we er te alen tijde iets moois van maken, vanuit welke omstandigheid ook. Iemand die jong en rijk sterft neemt zijn vermogen, dikke huis, mooie boot, flitsende auto ook niet mee zijn graf in. Wees dankbaar voor wat u heeft. Arm of rijk, wetenschapper, arts of natuurgeneeskundige. In dat opzicht zijn wij allen gelijk.

Gelukkig ben ik niet bang voor de dood, maar heb ik er zeker nog geen trek in. Ik vertrouw op mezelf en heb naar mijzelf leren luisteren. Laat mij door niemand meer gek maken,  pak op gezette tijden mijn rust en zorg ervoor dat ik nooit lang in negativiteit blijf hangen!

Ik eet en leef gezond, maar geniet ook op z’n tijd. Zolang het goed voelt, blijf ik mijn pad vervolgen.

Edwin Stokkink

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *