De longtumor is gegroeid

Edwin Stokkink
Wederom een antibiotica kuur
november 4, 2016
Edwin Stokkink
Vandaag mijn longarts gesproken
november 10, 2016
Show all
Edwin Stokkink

Telefoontje vanuit het AVL

Vanmorgen belde de arts uit het AVL met de uitslag van de CT scan. Het is helaas niet mogelijk om de tumor in mijn long middels een bronchoscopie en weg laseren te verwijderen.

Men heeft inzicht kunnen krijgen in de grootte van de tumor en men ziet dat de tumor gegroeid is. Da’s niet zo mooi. Beter nieuws is dat de rest van de tumoren en de vlekken op mijn ruggenwervel nog steeds aanwezig zijn, maar niet zijn gegroeid.

Al met al besef ik mij dat ik gewoon een sluipmoordenaars in mij heb die maar lastig klein te krijgen is. Maar toch heb ik het gevoel dat ik hem aardig onder controle heb.

Behalve dan dat stuk “bedorven lees” in mijn long.

Ik kan me goed voorstellen dat die ontstekingen iedere keer weer ook weer voeding zijn om dat ding te laten groeien. Hij moet er gewoon uit. Hoe dan ook.

Ik heb het bij mijn arts aangegeven dat ik een operatie wil en dat ik de onderste longkwab er uit wil hebben. Ik besef mij dat het geen eenvoudige operatie is en dat ik een paar maanden van herstel nodig heb. Maar dat heb ik er graag voor over.

Hij gaat morgen met een medisch team waar ook chirurgen inzitten overleggen of men dit met mij aan wil. Mijn arts staat er niet op te springen omdat ik uitzaaiingen heb door mijn hele lichaam en de ziekte niet oplos door de onderste longkwab te verwijderen. Dat snap ik, maar ik geloof heilig dat dit de beste weg voor mij is.

Hij vroeg mij ook waarom ik geen reguliere behandelingen / medicijnen wil. Dit was mijn email vanmorgen aan hem waarin ik hem gelijk op de hoogte bracht van mijn nieuwe antibioticum:

Om privacy redenen heb ik de naam van betreffende arts weggehaald.

tumor_in_linker_long_Edwin_Stokkink


Mijn email vanmorgen aan mijn longarts

Hallo ( longarts ),

Hierbij de huidige kuur die ik via mijn huisarts kreeg.

Ik trok het niet meer en ben bij hem langs gegaan i.v.m. het heftige hoesten.

We hebben een bloedonderzoek gedaan en een kweekje van mijn sputum onderzocht.

Hieruit bleek de ontsteking er nog te zitten.

Mijn huisarts heeft overleg gehad met de longarts uit Rijnstate om naar aanleiding van de daar bekende antibioticum welke zij mij daar de afgelopen twee jaar hebben gegeven, te bepalen welke vervolgkuur ik nu het beste zou kunnen nemen.

Zoals vanmorgen aangegeven zou ik mijn medisch dossier toegestuurd krijgen vanuit het AVL zodat ik ook mijn huisarts op de hoogte kan brengen en hij de longarts(en) in Rijnstate zodat een ieder up to date is.

Mocht ik weer een keer onverhoopt naar de eerste hulp moeten dan hebben zij het complete dossier bij de hand.

Daarbij wil ik graag zelf het dossier om het verloop van mijn ziekte proces te kunnen inzien.

Hierbij op schrift de reden waarom ik geen “reguliere” behandelingen wil. Te weten: Chemo ( is mijn kanker resistent tegen ), Hormoon therapie of Bestraling ( Geen idee of er andere opties zijn, maar de laatste twee zijn mij vorig jaar aangeboden )

Ik geloof er sterk in dat kanker in mij lijf is gekomen door langdurige stress, onverwerkt verdriet en roofbouw op mijn lichaam.

Al deze factoren liggen aan de basis van het ontstaan van kanker.

Dit in combinatie met ons dagelijks voedsel heeft bijgedragen aan het kunnen ontwikkelen van kanker in mijn lichaam. ( nogmaals, dit is hoe ik er tegenaan kijk ) Er zijn meerdere theorieën maar deze is voor mij het meest logisch en voor mij herleidbaar en verklaarbaar.

Stel dat dit zo is, dan denk ik dat ik zelf in staat moet zijn om de kanker stabiel te houden of op te ruimen. Stabiel houden is voor mij al een enorme winst.

Vandaar dat ik veel heb gelezen over complementaire geneeswijzen, supplementen etc.

Toch is het een hardnekkige kanker die vooral in mijn long ontwikkeld en zorgt voor regelmatige problemen.

Vandaar dat ik op dit moment heel sterk voel dat de onderste kwab waarin de tumor zich bevind moet worden verwijderd.

Niet meer en niet minder gezien er in de long verder geen noemenswaardige uitzaaiingen zijn.

Kanker heeft de tijd gehad om zich te ontwikkelen en zo zal ik het ook de tijd moeten geven om het te kunnen stabiliseren.

Ik ben mij bewust van het feit dat een dergelijke longoperatie geen lichte ingreep is en dat ik een herstelperiode van minimaal twee tot 3 maanden zal nodig hebben.

Stel echter dat ik volledig gezond zou zijn en alleen de tumor in mijn long zou hebben. Dan was het verwijderen van de onderste longkwab wellicht een zeer goede oplossing om de kanker de kop in te drukken.

Gezien ik geen last heb van de andere tumoren zou ik daarom graag kiezen voor het verwijderen van de onderste longkwab. Al die ontstekingen dragen ook bij aan de ontwikkeling van de tumor.

Krijg ik op een geven moment last van de andere tumoren dan snap ik dat het gebeurd is en dat het verder geen zin meer heeft.

Ik merk dat snel genoeg, maar vooralsnog voel ik me redelijk, afgezien van de longontstekingen.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt ( longarts )?

Ik ga liever voor een kort en kwalitatief leven dan voor een langer leven met longontstekingen of bijwerkingen van behandelingen.

Maar ik wil benadrukken dat ik alle respect heb voor de reguliere zorg en echt niet zou weten hoe ik zonder moet?

Niet voor niets vraag ik om antibiotica en om scans en een operatie, omdat ik zonder hoogstwaarschijnlijk al met 1 been in het graf zou staan.

Ik hoor graag van je en zie mijn dossier met belangstelling tegemoet.

Tevens bedank ik je wederom voor de tijd die je in mij steekt.

Met vriendelijke groet,

Edwin Stokkink

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *