Vandaag mijn longarts gesproken

Edwin Stokkink
De longtumor is gegroeid
november 8, 2016
Edwin Stokkink
Donderdag gesprek met de chirurg & trailer “De reis van je leven”
november 15, 2016
Show all
Edwin Stokkink

VOOR GEEN METER GESLAPEN

Het was spannend en ik heb vannacht geen oog dicht gedaan.

Aleksandra heeft zich gisteren als een pittbull verdiept in huidige reguliere voor mij nog onbekende behandelmethoden die een jaar geleden voor mij ook totaal niet in aanmerking kwamen.

Echter is er in de afgelopen maanden heel veel gebeurd en zijn bepaalde methoden nagenoeg uit de testfase. Nagenoeg althans.

Nog steeds geen zekerheden en zeker niet in mijn geval omdat ik pfff een zeldzame vorm heb. Maar okay, ik ben ook zeldzaam eigenwijs, dus dat strookt goed met elkaar.

Vandaag ging de telefoon. Onbekend….Ik neem op want dat kan het AVL zijn. Helaas. Of ik een abonnement wilde op een gratis tijdschrift wat ik had aangevraagd. Nee dus.

ARTS AAN DE LIJN

Begin middag rond 13.30 werd ik weer gebeld. Onbekend: Hallo Edwin met ….Ik heb goed nieuws! Ik heb jouw moverende email voorgelegd aan ons medisch team en ze zijn het er allemaal over eens dat we jou gaan helpen door een stuk uit je long te verwijderen. (paliatieve chirurgie ) De kans is gewoon heel groot dat jij je daarna wellicht beter gaat voelen dan op dit moment.

Man, wat een verlichting zeg. Ik hoef geen capriolen uit te halen of een second opinion aan te vragen bij andere ziekenhuizen. Het AVL staat er volledig achter. Wat een fijn gevoel is dat.

De afspraak is nu dat er binnenkort een afspraak komt met de chirurg om alle ins en outs van de operatie te bespreken. Uiteraard ook de eventuele complicaties. Vervolgens een gesprek met de anesthesist. Ik krijg wat testen als o.a. een longfunctietest om te kijken en te berekenen hoe mijn longinhoud zal zijn na de operatie zodat men kan inschatten of ik inderdaad met 1,5 long of what ever kan leven. En ik krijg een afspraak met mijn longarts waarbij wij ons laten informeren over de laatste behandelmethoden van vandaag de dag.

We kijken nu naar behadelingen waarbij men heel gericht, dan wel heel “voor mij plausibel” te werk gaat en mijn gezonde cellen gespaard blijven. Dat is andere koek en daar voel ik mij misschien wel heel goed bij in tegenstelling tot wat mij een jaar geleden werd aangeboden.

Dit in combinatie met alles wat ik nu weet aan complementaire methoden geeft mij op dit moment moed. Al is het maar dat alles in toom blijft.

En slaat een eventuele nieuwe methode niet aan, dan zal ik hoogstwaarschijnlijk altijd nog blij zijn met de beslissing dat ik ervoor koos dat ik een stuk van mijn long laat weghalen. Want die beslissing heb ik voor 90% al genomen. Maar, eerst alle informatie tot mij nemen en laten indalen om uiteindelijk weer volledig achter deze beslissing te staan.

Nu denk ik er zo over, maar over twee weken kan het maar zo weer anders zijn? Het is een continu spel van uitzoeken, onderzoeken, laten indalen en beslissen. Wat je ook beslist als kankerpatiënt maakt niet uit. Het gaat er om dat je er volledig achter staat, dan heb je de helft al gewonnen.

Van mijn buurvrouw kreeg ik een healing en Lastral “Aquarius Angels”druppels welke ik drie maal daags met 4 druppels in neem om mijn geestelijke gesteldheid een boost te geven. Dit is een behoorlijk spiritueel onderwerp en voor velen abracadabra, maar binnenkort gaan jullie ook hier meer over horen.

Eind van deze maand volg ik een vierdaagse cursus waar ik veel van verwacht. Het heeft te maken met de manier waarop wij met onze gedachten ons lichaam tot op celniveau kunnen aansturen. Ik zal daar aan het einde van de maand uitgebreid over bloggen. Ook deze methode zal mij nieuwe inzichten geven en meer en meer vertrouwen geven om alles wat ik beslis met volle moed te ondergaan.

Tevens vertel ik jullie binnenkort iets over MMS. Ik ga daar morgen mee starten. MMS kwam een jaar geleden op mijn pad, maar Linda mijn Facebookvriendin begon er weer over en hamerde er op dat ik het moest gaan proberen. De kuur komt morgen in huis en jullie horen er binnenkort alles over.

Veel ontwikkelingen in de laatste 24 uur. En nog meer…maar dat heeft te maken met de stichting die ik wil opstarten. Ook dat krijgt handen en voeten maar heb ik door mijn ziekzijn al een paar keer voor mij uit moeten schuiven. Excuses, maar mooie dingen hebben tijd nodig 😉

Fijne avond, Edwin

goodthings

Edwin Stokkink
Edwin Stokkink
Jonge vent met twee mooie, lieve dochters en dito echtgenote Aleksandra. Ben gelukkig, eigenwijs, commercieel, creatief en slagvaardig. Laat me niet snel uit het veld slaan en ga tien keer harder bij tegenwind. Maar ben bovenal mens. Wil andere inspireren nu te leven omdat morgen alles onzeker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *